Hosszú idő után ismét hazai győzelem!

Hosszú idő után ismét hazai győzelem!

U14-es együttesük a hajrában szerezte találatait

Illés Akadémia U14 – UTE U14 2–0 (0–0)
Illés Aka. U14.: Tama – Szijjártó Áron, Blum, Takács D., Kelemen – Palkó, Németh R., Mayer – Bécsy (Balogh, 43.), Szijjártó Ábel, Szalay M. (László, 54.). Vezetőedző: Catalin Azoitei.
Gólszerzők: Németh R. (72.), Palkó (75.)

A találkozó első fél órája főként mezőnyjátékkal telt, a kapuk nem igen forogtak veszélyben. Aztán a 33. percben előbb Szijjártó Ábel, majd pedig Bécsy Bendegúz került helyzetbe, de a vendégek hálóőre mindkét esetben jól jött ki a kapujából és védeni tudott.

A 0–0-ról kezdődő második félidő elején egyértelműen a fővárosiak domináltak. Csupán Tama Máténak köszönhették Catalin Azoitei tanítványai, hogy nem kerültek hátrányba: a tehetséges hálóőr kétszer is a kapufa segítségével tudott hárítani.  A 71. percben viszont Németh Richárd szerezhetett volna vezetést U14-es együttesünknek, ám nagy ziccerben kapu fölé durrantott. Nem sokkal később azonban már nem hibázott, és közvetlen közelről a hálóba gurított. A 75. minutumban pedig jött a következő gólunk: egy jobb oldali szabadrúgás után Palkó Áron talált az újpestiek kapujába és ezzel be is állította a 2–0-ás végeredményt.

Nagyon nehéz, akár hatpontosnak is mondható mérkőzés játszottunk. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a második elején viszont nagy szerencsénk volt, ugyanis az újpestiek két kapufát is lőttek. Bármelyikből gólt kaphattunk volna. Hála az égnek, ezt a nehéz időszakot átvészeltük és egy szerencsés találattal, valamint egy szép szabadrúgás-variációból lőtt góllal itthon tudtuk tartani a rendkívül fontos három bajnoki pontot

nyilatkozta az összecsapás után Tóth Zsolt edző.