Kettőből kettő: Görögországot és Izraelt is legyőzte a női U16-os válogatott

Kettőből kettő: Görögországot és Izraelt is legyőzte a női U16-os válogatott

Az Alasz Hannát és Lukács Korinát soraiban tudó nemzeti együttes előbbit 1–0-ra, míg utóbbit 4–0-ra múlta felül a horvátországi UEFA fejlesztési tornán.

Május első hetében Horvátországban szerepel női U16-os válogatottunk, amely az UEFA Development tornán méretteti meg magát. Növendékeink közül ezúttal ketten: Alasz Hanna és Lukács Korina kapott meghívót Rácz Zsófia szövetségi edző keretébe.

A mieink Görögország korosztályos legjobbjai ellen kezdték meg a viadalt. Csapatunk – melyben ezúttal mindkét növendékünk csereként lépett pályára – végig magabiztosan, fölényben futballozott, és egy 69. percben értékesített büntetővel pedig a győzelmet is sikerült megszerezni.

A sorban aztán Izrael együttese következett: az Illés Akadémia növendékei közül pedig Alasz Hanna és Lukács Korina is a kezdőcsapat tagjaként kapott lehetőséget. Rácz Zsófia tanítványai az első játékrészben Turi Bori révén szerezték meg a vezetést, aki végül mesterhármasig jutott az összecsapáson. Az i-re a pontot Wolff Piroschka tette fel, aki a 92. percben beállította a találkozó 4–0-s végeredményét.

A százszázalékos mérleggel rendelkező mieink május 7-én, kedden 11 órakor a házgazda Horvátország válogatottja ellen zárják a nemzetközi megmérettetést.