Kikapott a Szombathelyi Haladás

Kikapott a Szombathelyi Haladás

Katona István és Mohos Barnabás kezdett, Horváth Arnold a hajrában állt be.

Utolsó előtti hazai találkozóján lépett pályára a Szombathelyi Haladás: a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában a Kolorcity Kazincbarcika érkezett a Rohonci útra. A vendégek kezdőkapusa az Illés Akadémia kötelekében két szezont eltöltő Tóth Balázs volt! Alekszandar Jovics a Pálfi – Beronja, Jagodics, Ene, Bolla – Erdei – Horváth R., Rácz, Szakály, Mohos – Katona összeállítású csapatot küldte pályára, azaz növendékeink közül Jagodics Márk, Bolla Gergő, Horváth Rajmund, Rácz Barnabás, Szakály Attila, Mohos Barnabás és Katona István kezdett. A kispadon – mások mellett – Frák Marcell, Horváth Arnold, Jancsó András, Szvoboda Dániel és Szijjártó Ármin várt bevetésre.

Hidegzuhanyként érte az első 8 perc a Hali-drukkereket, hiszen előbb egy jobb oldali vendégakció utáni centerezésből, majd egy kezezés miatt megítélt büntetőből is eredményesek voltak a borsodiak, így villámgyorsan 0–2-t mutatott az eredményjelző-tábla. A Halinál volt többet a labda, de a vendégek nagyon rutinosan rengeteget szabálytalankodtak, így tördelve a játékot. Azért Tóth Balázsnak kétszer is kellett védenie, Rácz Barnabás és Horváth Rajmund kísérletei után. Egy szabadrúgást követő Katona Pisti-fejesnél is helyén volt a kapus, így a félidőre a vendégek mehettek kétgólos előnnyel.

Hármat is cserélt a szünetben a Hali szakmai stábja, ám egy Zvekanov-lövésen kívül nem sikerült támadásban extrát bemutatnia a vasiaknak. Sőt, az 54. percben egy akció során kétszer is szerencsésen került a labda a barcikaiak elé, akik ismét betaláltak, 0–3. Hiába volt a vendégtérfélen a Haladás, a lövéseink vagy csemegék voltak Tóth Balázsnak, vagy önfeláldozóan belevetődtek a védők. A 84. percben Erdei Carlo fejese után a felső kapufáról pattant ki a labda, amit Zvekanov Vanja csukafejessel juttatott a jobb sarokba, 1–3. A hajrában még Horváth Arnold kapott lehetőséget, több gól azonban már nem esett, a KBSC 3–1-re győzött.