Kétszer nyert az U10-es csapatunk

Kétszer nyert az U10-es csapatunk

Elindult az új lebonyolítási rendszer három korosztály számára is.

A 2021/2022-es szezontól fogva a Kiemelt Bozsik-tornák egy-egy helyszínen, három csapattal kerülnek megrendezésre. Az 1. fordulóban Székesfehérvárra látogatott az Illés Akadémia Biegner Dániel és Somfalvi Péter által irányított U10-es csapata, ahol a hazai MOL Fehérvár FC, valamint az ETO FC Győr voltak az ellenfeleink. Az új lebonyolítási forma szerint 4X15 perces találkozókat tartanak – az előzetes vélemények szerint ez a három csapat egyébként ebben a korosztályban a legjobbak közé tartozik.

Az Illés Akadémia U10-es csapatát Biegner Dániel vezette, és a Sóvári Dávid – Rajtosics Marcell, Németh Levente, Német Ádám, Varga Vince, Jáger Noel, Novák Bence, Fazekas Bruno összetételű keretet játszatta a vezetőedző.

MOL Fehérvár FC U10 – Illés Akadémia U10 5–15 (2–2; 1–5; 0–4; 2–4)
Gólszerzők:
Németh L. (3), Varga V. (3), Fazekas B. (3), Rajtosics M. (2), Novák B. (2), Német Á., Jáger.

Illés Akadémia U10 – ETO FC Győr U10 12–1 (5–0; 2–1; 2–0; 3–0)
Gólszerzők:
Jáger (4), Rajtosics M. (3), Novák B. (2), Fazekas, Varga V., Németh L.

Betegség miatt néhányan hiányoztak, így nyolc fővel utaztunk el Székesfehérvárra. A mérkőzések 4X15 percig tartanak, így egy napra 120 perc futballidő jut: ma éppen úgy alakult, hogy a két meccs között nem volt pihenő számunkra. A torna legelső negyedében nem találtuk a játékunkat – ennél ügyesebbek vagyunk, ezt meg is tudtuk mutatni a későbbiekben. Ez az etap 2–2 lett, ám ezek után mindig – mindkét mérkőzésen – mi szereztünk több gólt. Megtaláltuk a játékunkat, a védekezésben közel voltunk az ellenfeleinkhez, támadásban kombinatívak voltak, a párharcok túlnyomó többségét megnyertük. Ziccerből, beadás után, és átlövésből is szereztünk gólt. Minden mezőnyjátékosom betalált a mai napon, mindenki játszott védekező és támadó pozícióban is – a produkciójukkal elégedettek vagyok. A fehérváriak ellen jobb volt a dinamika, a második meccsen viszont látszott, hogy már 60 perc játékon túl vannak – de ekkor is jól játszottunk és egészen kiválóan zárt a védelmünk. Le a kalappal a gyerekek odaadása és hozzáállása előtt! Dominálni tudunk, megérdemelten nyertük meg mindkét mérkőzést

– mondta Biegner Dániel a tornát követően.