Kétszer is hátrányból állt fel U16-os együttesünk

Kétszer is hátrányból állt fel U16-os együttesünk

Igazságosnak mondható, 2–2-es döntetlent játszott az atomvárosi gárda otthonában Németh Richárd és Körhöcz György legénysége.

Paksi FC U16 – Illés Akadémia U16 2–2 (1–1)
Illés Aka. U16.:
Molnár-Végh – Bonchis, Bodrogi, Stefanich, Koósz (Szentkirályi, 54.) – Csörnyei (Takács-Földes, 81.), Smeringa (Wolf, 46.), Kopácsi Á. – Baján (Lehel, 62.), Katona, Horváth A. (Horváth B., 62.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Horváth A. (36., 1–1), Katona (85., 11-esből, 2–2)

Horváth Arnold ziccere vezette be az összecsapást, ám támadónk lövését a védők blokkolni tudták, így odalett a lehetőség. A folytatásban viszont inkább csak amolyan helyzetecskék adódtak a küzdő felek előtt, komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani a csapatok. A 33. percben viszont egy príma indítást követően Szabó Attila lépett ki a védőink közül és megszerezte a vezetést a Duna-partiaknak. Szerencsére gyorsan jött a válasz: Katona István több remek csel után Horváth Arnoldnak adott gólpasszt. Így 1–1 lett az első félidő vége.

Szünet után Baján Roland lábában volt a vezetésünk, de sajna ott is maradt. Az 56. percben viszont a hazaiak éltek a saját lehetőségükkel: Palóka Dávid góljának köszönhetően kerültek ismét előnybe. Ezt követően nagy energiákat mozgósítottak akadémistáink az egyenlítés érdekében és próbálkozásainkat a 85. percben kísérete szerencse: egy kezezésért megítélt büntetőt értékesítve alakította ki Katona István a 2–2-es végeredményt.

Úgy vélem, hogy indokolatlanul idegesen játszott mind a két csapat. Nekünk sokkal higgadtabban kell legközelebb teljesítenünk. Jobban oda kell majd figyelnünk a részletekre, például a labdatartásra, labdakihozatalra. Az viszont pozitívum, hogy kétszer is sikerült hátrányból felállnunk. A döntetlen igazságosnak mondható

– értékelt Körhöcz György edző a lefújást követően.