Sok-sok helyzet, három gól, győzelem

Sok-sok helyzet, három gól, győzelem

Az Illés Akadémia U13 nagyrészt fölényben futballozott.

Illés Akadémia U13 – Fehérvár FC U13 3–1 (2–0, 0–1, 0–0, 1–0)
Illés Aka. U13:
Kovács V. – Majlinger, Tóth N., Lajos, Lengyel – Novák, Hányi B., Németh L. – Bangó. Cserék: Dudás – Molnár B., Boda, Baranyi. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Bangó (7., 1–0), Hányi B. (10., 2–0), Németh L. (75., 3–1)

Ebben a bajnoki szezonban még nem sikerült legyőzni a fehérváriakat, így nagyon készültek az összecsapásra Sátori Barnabás tanítványai. Itthon 3–3 lett az eredmény, a fejéri vármegyeszékhelyen pedig 4–1 a piros-kékeknek.

Már a találkozó elejébe sikerült jól beleállni és szűk tíz perc alatt kétgólos előnyt építettünk fel. Előbb egy kipattanónál volt szemfüles Bangó Benedek, majd nem sokkal később egy fehérvári labdakihozatalnál leste le a labdát Hányi Bálint és a ziccerben nem is hibázott, 2–0! A 12. percben a kapujából kifutva előbb lábbal mentett nagyot a fehérvári kapus, majd Lengyel Ágoston ismétlésénél már kézzel védett – éppen a büntetőterület határán: nehéz volt megállapítani, hogy mindez szabályos körülmények között történt-e. Az iram ezek után is magas volt, próbáltunk letámadás után labdát szerezni, ám ha ez sikeres is volt, akkor az utolsó passzba csúszott hiba, vagy a lövéseink pontatlanok voltak. Veszélyesek tudtunk lenni a 20. percben szöglet után is: centikkel ment csak mellé a fejes.

Feljebb tolta állásait a vendégcsapat a második negyedben. Mi így is építettük a játékot, de kiegyenlítettebb volt ez a játékrész. Egy gyors átmenet végén Novák Bence iramodott meg, az akció végére talán egy kicsit elfogyott, de így is kaput talált, a lövést megfogta a kapus. Félóra elteltével egy jó kiugrásánál már a kapuson is túljutottunk, ám a védők fel tudtak szabadítani. Hogy milyen a sors? Az első kapunk felé tartó labdából betaláltak a fehérváriak: egy beadásnak szánt ívelés a jobb felső sarokba vágódott, 2–1. Ez egyáltalán nem volt benne a meccsben! Lajos Patrik remek jobb oldali szabadrúgása után fejjel veszélyeztettünk, ám ezúttal is helyén volt a vendégek hálóőre.

Térfélcsere után is támadólag léptünk fel. Egy gyors labdaszerzés után Lengyel Ágoston lépett meg, ám az utolsó pillanatban lábbal szögletre tisztázott előle a kapus. Nem sokkal később Lajos Patrik 17 méteres szabadrúgását is hárítani tudta, Lengyel Ágoston hasonló kísérlete pedig fölé szállt.

Sorban jöttek a lehetőségeink az utolsó felvonásban is: körberúgdostuk a kaput, vagy a lövésünk gyengére sikerült és azt könnyeden felkapta a fehérvári kapus. A 74. percben egy fehérvári szöglet után mi szereztük meg a labdát, a jobb oldalon Bangó Benedek lépett meg, középreadására ketten is érkeztek: Németh Levente volt gyorsabb és jobbal a rövid felső sarokba lőtt, 3–1! A hajrában mindent egy lapra feltéve jöttek a fehérváriak, és a 80. percben 14 méteres lövésük a bal oldali kapufán csattant, így két góllal, teljesen megérdemelten győztünk.

Kiváló első 20 percet produkáltunk, szinte mindent visszakaptam abból, amit az edzéseken gyakoroltunk a héten! Jó helyeken szereztünk labdát, folyamatosan nyomás alatt tartottuk a jó erőkből álló ellenfelünket. Helyzeteink voltak bőven, a hiányérzetem amiatt lehetett, hogy „csak” kettőt váltottunk ezek közül gólra. Sajnos a második felvonásban kaptunk egy könnyű találatot, amivel visszajött a meccsbe az ellenfél, egy kicsit meg is fogott minket ez a gól. Persze a Fehérvárban is van minőség, tudtuk, hogy nem fogunk 80 percen keresztül dominálni. Volt olyan időszak, amikor kiegyenlített volt a játék, ám az utolsó negyed megint a miénk volt. A harmadik góllal a mérkőzést is le tudtuk zárni. Látszik, hogy miben kell javulni, ez többek között a befejezések hatékonysága. A szívünk azonban végig a helyén volt és teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést

– mondta Sátori Barnabás.