Kétszer egyenlített az Újpest, ám harmadjára már nem! Győzött az U14 is!

Kétszer egyenlített az Újpest, ám harmadjára már nem! Győzött az U14 is!

Négy perccel a vége előtt született meg a három pontot eredményező találatunk.

Újpesti TE U14 – Illés Akadémia U14 2–3 (1–2)
Illés Aka. U14: Tama – Abért, Takács D., Blum, Kelemen – László (Bécsy, 66.), Palkó, Németh R. (Szijjártó Áron, 61.) – Őri, Szijjártó Ábel, Meskó. Edző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Palkó (13., 0–1), Abért (33., 1–2), Szijjártó Ábel (76., 2–3)

Ahogy azt sok-sok tavaszi meccsen megtapasztalhattuk: már a találkozó elejétől a mieink kezdeményeztek, ám a helyzetek kimaradtak. A 13. percben mégiscsak sikerült előnybe kerülni: Meskó Márk kihagyhatatlan helyzetbe hozta Palkó Áron, aki nem is hibázott, 0–1. Egy átlövésből a hazaiak egyenlíteni tudtak, ám az első félidő hajrájában Abért Barna beadásszerű lövését nem tudta hárítani az újpesti kapus, így szűk előnnyel mehettünk szünetre. Szünet után is mi voltunk fölényben, ám az utolsó negyedórára fordulva egyenlített az UTE, majd átkerült a játék a mi térfelünkre, és úgy tűnt, a hazaiak eldönthetik a meccset a maguk javára. Nem így lett! Harmadjára is mi szereztük meg a vezetést: Palkó Áron remek passzát jó csellel vette át Szijjártó Ábel, és magabiztosan lőtt a kapuba, kialakítva a 3–2-es Illés Akadémia-győzelmet.

Jól kezdtük a mérkőzést, sorra alakítottuk ki a helyzeteket – de ahogy az szokott lenni, ki is hagytuk ezeket. A 13. percben egy akciógóllal megszereztük a vezetést, sőt, ezek után is megvoltak a lehetőségeink: kapufát rúgtunk, majd egy újabb gólt – utóbbit érthetetlen módon nem adta meg a játékvezető. Sajnos ezek után egyenlített az Újpest, de Abért Barna góljával ismét nálunk volt az előny. A második játékrész ott folytatódott, ahol az elsős abbamaradt, de még üres kapura is ziccert hibáztunk, és az ellenfél megint egyenlített. 2–2 után az Újpestnek voltak komoly ziccerei, ám mi átvészeltük ezt az időszakot: Tama Máté jól védett, és a kapufa is velünk volt. A hajrában megszereztük az újabb gólt, és harmadjára már nem engedtük ki a kezünkből a vezetést. A gyerekek játékát jó volt nézni, sok helyzetünk volt, ezek alapján pedig magabiztosan is győzhettünk volna – de hozzáteszem, szerencsénk is volt 2–2-nél, mégis úgy érzem, megérdemelten nyerünk a jól játszó Újpest ellen

– foglalta össze a látottakat Tóth Zsolt.

Az Illés Akadémia teljes stábja és játékoskerete mielőbbi jobbulást kíván az első percben rendkívül szerencsétlen sérülést elszenvedő újpesti játékosnak, Szalay Márknak! Gyógyulj meg hamar, Márk!