Újpestről hozta el a három pontot az Illés Akadémia U15

Újpestről hozta el a három pontot az Illés Akadémia U15

A két gólkirály-jelölt egymás ellen (is) játszott, a mi fiúnk 2–1-re nyert, az Illés Akadémia U15 pedig három ponttal gazdagodott.

Újpesti TE U15 – Illés Akadémia U15 2–3 (0–2)
Illés Aka. U15: Molnár-Végh – Kopácsi B., Stefanich, Bodrogi, Koósz – Csörnyei, Bolla B., Kopácsi Á. – Horváth B. (Baranyai, 49.), Katona, Horváth A. (Sabia, 67.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Horváth A. (15., 0–1), Katona (34., 0–2; 71., 11-esből, 2–3)

Fontos találkozó kapcsán utazott Budapestre az U15-ös együttesünk. Az első negyedóra végén előnybe is kerültünk: Katona forgolódott a 16-os előterében, majd lövését csak kiütni tudta a lilák kapusa. A kipattanóra Horváth Arnold reagált a leggyorsabban, és néhány méterről bevette a hazai hálót. Még az első félidő hajrájában megdupláztuk előnyünket: egy oldalszabadrúgás után kicsiben oldottuk meg a háromszögezést, Horváth Arnold pontos centerezését pedig Katona István váltotta gólra. Szünet után egy akciógóllal, majd egy büntetővel egyenlített az UTE, ám mi ezek után is hajtottunk a győzelemért. A 71. percben egy mélységi kiugratás után két védőt is megforgatott Katona, majd felrúgták, ez is 11-es. Támadónk higgadtan bepasszolta a labdát, ezzel kialakítva a 3–2-es végeredményt.

A hazaiaknál Balogh Dávid egy gólt szerzett, nálunk pedig Katona István kettőt, így a mi fiúnk 25–24-re átvette a vezetést az U15-ös gólvadászok listáján. A hazai gólkirály-jelöltnek még egy meccse van hátra, míg Pisti még három találkozón növelheti találatinak számát.

Kellett 10 perc, hogy ma felvegyük a ritmust – utána el is kaptuk a fonalat, megrúgtuk a góljainkat, és végül megérdemelten vezettünk a szünetben. Hogy veszélyes eredmény a 2–0, az bebizonyosodott most is. Tíz perc után betaláltak a hazaiak. Ami bántó, hogy a második gól előtti szituáció nem volt benne a meccsben, hiszen teljesen felesleges szabálytalanság után jogos büntetőt kaptak a hazaiak. Ám mi mentálisan erősek voltunk, Katona Pisti is 11-est harcolt ki, amit értékesített is, ráadásul ebben a periódusban Molnár-Végh Marcell is jól védett. Megérdemelten nyertünk, jó csapatmunka jellemzett ma minket átlag feletti egyéni teljesítményekkel

– értékelte a találkozót Németh Richárd.