Idegenben győzött a gólra törően futballozó Illés Akadémia U19

Idegenben győzött a gólra törően futballozó Illés Akadémia U19

Ferencváros U19 – Illés Akadémia U19 1–4 (1–2)
Illés Aka. U19: Simon B. – Dezamits, Woth, Tarján (Szabó B., 46.), Debreceni – Schuszter (Heiter, 82.), Rosner (Szijjártó Ármin, 69.), Kozári – Volter (Markó, 82.), Kállai K., Horváth R. (Bényei, 89.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Volter (9., 0–1), Kállai K. (11., 0–2), Schuszter (74., 1–3), Horváth R. (76., 1–4)

 Ahogy egész tavasszal, most is azonnal kezdeményezően lépett fel Horváth Rudolf csapata. Két perc alatt két gólt is szereztek támadóink. Előbb Kállai Kevin pontos keresztpasszát Volter Patrik vette át, majd egy lövőcsel után a hosszúba lőtt, 0–1. A középkezdés után folytatta a letámadást a csapatunk, a megszerzett labdával Kállai Kevin lépett ki, kicselezte a védőjét és a felső sarokba tekert, 0–2. Nem sokkal később az NB II-es Haladásban már 23-szor pályára lépő játékos került megint főszerepbe: kiharcolt egy büntetőt, ám azt nem tudta értékesíteni, fölé lőtt. A 35. percben első akciójából gólt ért el a Ferencváros, így „csak” egygólos előnnyel vonulhattunk szünetre. A második félidőben helyzetek tömkelegét dolgoztuk ki, várható volt az újabb találatunk. Hasonló a meccskezdethez, ezúttal is két perc alatt rúgtunk két gólt. Egy kipattanóból Schuszter Ronald 18 méterről kirúgta a hosszú felsőt (1–3), majd letámadás után Horváth Rajmund szerzett labdát, és a kapus mellett a hosszúba tekert, kialakítva szűk negyedórával a meccs vége előtt a végeredményt: Ferencváros–Illés Akadémia 1–4. Az utolsó percben megfogyatkoztunk: Kállai második sárga lapja miatt a kiállítás sorsára jutott.

Sajnos Tarján Patrik megsérült, így a szerdai bajnokin a sérülések, az eltiltás és több vizsga miatt is szűk kerettel játszunk majd.

Az első perctől focira törekedtünk, többet birtokoltuk a labdát, szép gólokat rúgtunk. Sok helyzetet dolgozunk ki, ma azonban többet rúgtunk be, mint a korábbiakban. Mélyebb kerettel dolgozhattam ma. Idegenben is hatékonyak voltunk, labdabirtoklásra alapuló támadófocit játszottunk, így megérdemelten nyertünk

– mondta Horváth Rudolf a győztes idegenbeli túra után.