Kétség sem férhetett az Illés Akadémia-győzelemhez

Kétség sem férhetett az Illés Akadémia-győzelemhez

A játék minden elemében felülmúlta ellenfelét Tóth Zsolt csapata.

Király SE U12 – Illés Akadémia U12 0–4 (0–0, 0–2, 0–2, 0–0)
Illés Aka. U12.:
Dudás – Majlinger, Novák, Lajos – Kiss B., Tóth N. – Bangó, Molnár B., Lengyel. Cserék: Kovács V. – Poszavecz, Németh L., Hányi B., Németh N., Baranyi. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők:
Lengyel (27., 0–1), Novák (35., 0–2), Tóth N. (48., 0–3), Bangó (49., 0–4)

Kiváló időben találkozott egymással a két szombathelyi együttes. A mieink ragadták magukhoz a kezdeményezést, már az első 20 percben is a sárga-szürkék térfelén folyt a játék. Betalálni ebben a periódusban még nem sikerült – a három negyeden keresztül is meccsben lévő hálóőr, Tanai Barnabás remekül élt együtt a játékkal és bravúrok sorozatát mutatta be.

Aztán a második negyedben már ő is tehetetlennek bizonyult. A 28. percben egy kezezésért megítélt szabadrúgáshoz tette le a labdát Lengyel Ágoston a kaputól 13 méterre: ballal a sorfal fölött elegánsan tekert a kapu bal oldalába, 0–1. Néhány perc múlva ismét az ő szabadrúgása volt a kulcs: a beadását a hosszú oldalon érkező Kiss Benedek belsőzte középre, amit Novák Bence közelről a léc alá vágott, 0–2.

A térfélcsere után sem változott a játék képe. A labdabirtoklási fölényünket gólokra is tudtuk váltani. Előbb Tóth Noel fordult le a védőjéről centerpozícióban és higgadtan értékesítette a lehetőséget, majd gólra gólt rúgtunk: Tóth Noel labdaszerzése után Bangó Benedek szerezte meg a negyedik Illés-gólt.

A záró felvonásban is a hazaiak kapuja előtt tanyáztunk: ekkor a kapufa is a segítségükre volt, így végül 4–0-ra nyert Tóth Zsolt csapata az U12-es bajnokság első fordulójában.

Minőségi futballal rukkoltunk ma ki. A helyzetek alapján nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna, ami teljesen megérdemeltnek mondhatók. A támadójáték során széles repertoárt mutattunk be: közvetlen szabadrúgásból, pontrúgás utáni szituációból, labdaszerzés után és akcióból is betaláltunk. A védekezésünket minősíti, hogy a héten lejátszott nemzetközi mérkőzéseken sem, és ma sem kaptunk gólt. Fogékony és fegyelmezett ez a korosztály: külön pozitívum számomra, hogy nem csak csapatszinten, hanem egyénileg is meg merik és meg is tudják csinálni azokat a dolgokat, amiket gyakorlunk – ez az, ami leginkább biztató a jövőre nézve

– értékelte a találkozót Tóth Zsolt vezetőedző.