A futball diadalmaskodott az U13-asoknál

A futball diadalmaskodott az U13-asoknál

A derbi 23. percében ugyan a Király SE szerezte meg a vezetést, a folytatásban viszont erre három találattal válaszoltak a mieink, akik végül 3–1-re nyertek is.

Király SE U13 – Illés Akadémia U13 1–3 (0–0, 1–2, 0–0, 0–1)
Illés Aka. U13.: Schepanski – Bock, Orbán, Szalma – Molnár B., Magadics – Lakatos, Szabó B., Módly. Cserék: Reiber, Mihók, Németh B., Székely, Dobovánszky. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Módly (29., 1–1), Dobovánszky (36., 1–2), Szabó B. (72., 1–3)

A bajnokság első fordulójában a helyi rivális Király SE vendégeként léptek pályára Szűcs János és Faggyas Milán tanítványai, akik az első negyedben egyértelműen mezőnyfölényben játszottak a kontrákra berendezkedő vendéglátók ellen. Ebben a 20 percben Szabó Botondnak volt két szép lövése: az első a kapufán csattant, míg a másodikat a kapus lábbal védte, így a játékrész 0–0-ra végződött.

A második etapot a hazaiak kezdték jobban, akik a 23. percben a vezetést is megszerezték, igaz a gólszerzőjük több mint lesgyanús szituációban kapta a labdát. Szerencsére ez nem fogta meg túlságosan a mieinket és nem sokkal később Módly Samu révén az egyenlítés is összejött. A 36. percben pedig már nálunk volt az előny: Dobovánszky Ábel volt eredményes Molnár Barnabás jobbról érkező beadása után.

A 2–1-es vezetésünkről induló harmadik negyed túlságosan sok izgalmat nem hozott. Ugyan volt egy-két kisebb lehetőségünk, de az eredmény nem változott. Az utolsó felvonásban viszont igen: a 72. percben Lakatos Krisztián kaparta ki a lehetőséget Szabó Botondnak, és ő életerős lövést küldött a hálóba. A meccs végjátékában is Botinak volt egy ígéretes lökete, de az centikkel elsuhant a kapu mellett, így pedig maradt a 3–1-es Illés-győzelem.

Azt gondolom, hogy teljesen megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzést. Egyértelműen látszott, hogy mit szeretnénk játszani, azaz, hogy mi a stílusunk, mi az elképzelésünk. A gyerekek mindent megtettek ennek érdekében. Úgy vélem, hogy mi akartuk a focit játszani. Ez szolgálja az egyéniségek fejlődését. Labdabirtoklásban végig fölényben voltunk, bár néha kapkodtak a srácok. Van még bőven munkánk a győzelem ellenére is. Úgy kell dolgoznunk a folytatásban is, hogy jövőre készen álljunk a nagypályás labdarúgásra

– értékelt a meccset követően Szűcs János vezetőedző.