Kétgólos hátrányból kétgólos győzelem

Kétgólos hátrányból kétgólos győzelem

A harmadik negyedben volt kifejezetten eredményes Sátori Barnabás együttese.

Illés Akadémia U13 – Gyirmót SE Győr U13 6–4 (0–1, 1–1, 4–1, 1–1)
Illés Aka. U13:
Dudás – Majlinger, Husz, Hányi B., Lengyel – Novák, Németh L., Mihók – Bangó. Cserék: Molnár B., Boda, Baranyi. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Bangó (38., 1–2; 68., 6–3), Husz (48., 2–2), Baranyi (54., 3–2; 59., 4–2), Németh L. (60., 5–3)

Az eddigi két bajnoki találkozón mindkétszer az idegenben szereplő csapat győzött: a Gyirmót 4–1-re Szombathelyen, mi pedig 7–2-re a kék-sárgák otthonában. Ezt a sorozatot szerettük volna megszakítani.

Rögtön a találkozó elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, szinte végig az ellenfél térfelén pattogott a labda. Azért csak „szinte”, mert az egyetlen alkalommal, amikor átjöttek a gyirmótiak, akkor be is találtak, így ők mehettek előnnyel az első rövid szünetre.

Semmi nem változott a második 20 percre: sorra alakítottuk – és hagytuk is – ki a helyzeteket. A vendégek pedig továbbra is 100%-osak voltak lehetőségeik kiszolgálásában: egy középpályás labdavesztés után újabb gyirmóti gólt regisztrálhattunk, 0–2. Aztán csak megtört a jég! A 38. percben egy lecsorgó labdára Bangó Benedek robbant rá és pöckölte el azt a kapus mellett, 1–2! Még a nagyszünet előtt egyenlíthettünk volna, ám Mihók Martin ziccerénél nagyot védett a gyirmóti hálóőr.

A harmadik negyed is a dominanciánkról szólt. Hányi Bálint indítását Baranyi Borisz vette át, ám kecsegtető helyzetben rosszul találta el a labdát. Nem sokkal később Novák Bence 11 méteres lövését a kapufára tolta a vendégkapus. Egy jobb oldali szöglet után sikerült egyenlítenünk! A sarokrúgás után Mihók Martin lövésébe Husz Milán remek ütemben tette bele a lábát, a labda pedig a hálóba vágódott, 2–2! Még ebben a felvonásban megfordítottuk az állást! Mihók Martin húzott el a jobb szélen, az alapvonalról centerezett, Baranyi Borisz pedig sarokkal továbbította a labdát a jobb sarokba! Ezzel a klasszis megoldással lett 3–2! Sőt, a lendületünk még tovább tartott! Három növeltük a különbséget még a 60. perc letelte előtt! Lengyel Ágoston szerzett labdát és egy jó csel után pontosan adott középre, ahol Baranyi Borisz pofozta a labdát az üres kapuba, 4–2. A mi figyelmünk is lankadt védekezésben, így a vendégek is betaláltak, ám a középkezdés után Lengyel Ágoston ment el a bal szélen, az alapvonalról adott be, ami még elakadt a kapusban, a kipattanót viszont Németh Levente bevágta, 5–3.

A 68. percben hatodik gólunkat szereztük meg: egy végletekig kijátszott akció végén Baranyi Borisz–Novák Bence–Bangó Benedek volt a labda útja, aminek finisében utóbbi talált a kapuba. A gyirmótiak még egy akciójukat tudták góllal lezárni, így 6–4-re győztünk a tavaszi szünet hétközi mérkőzésén.

Tipikus utánpótlás-mérkőzést láthattunk, annak minden szépségével és hibájával együtt. Kimondottan tetszett, hogy kétgólos hátrányból sem esett vissza a játékminőségünk, pozitívok maradtunk, a 0–2-re való reagálásunk és mentális erőnk előtt megemelem kalapomat! Végig nagy fölényen futballoztunk, viszont két hibánkat is jól használta ki az ellenfél az első félidőben. Ugyanúgy játszottuk az általunk képviselt minőséget és jöttek is a gólok. Kimondottan szép támadások után fordítottuk magunk javára a mérkőzést. Nyilván zavaró, hogy – kis túlzással – négyszer jött el az ellenfél a kapunkig és abból négy gólt szereztek, de – amellett, hogy látjuk, miben is kell fejlődnünk – a mi játékunk rendben volt, gratulálok a srácoknak a győzelemhez, jó úton járnak

– nyilatkozta Sátori Barnabás vezetőedző.