A tavaszi szünet hetese

A tavaszi szünet hetese

Végig futballozni akaró ellenféllel szemben győzött az Illés Akadémia U12.

Illés Akadémia U12 – Gyirmót SE Győr U12 7–0 (2–0, 1–0, 1–0, 3–0)
Illés Aka. U12:
Pálla – Giliczó, Őri, Szukics, Bajzek – Károlyi, Babos, Török – Varga V. L. Cserék: Sóvári – Fazekas, Németh K., Német. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Károlyi (9., 1–0; 44., 4–0), Varga V. L. (18., 2–0), Török (31., 3–0; 72., 6–0; 77., 7–0), Fazekas (62., 5–0)

Még a 15. fordulóból halasztották a tavaszi szünetre ezt a mérkőzést: az időjárást tekintve nagyon jó döntést hoztak a felek!

Szűk tíz perc elteltével szereztük meg a vezetést: egy bedobás után Varga Vince Lőrinc az alapvonalig vitte le a labdát, majd középreadását Károlyi Levente közvetlenül közelről rúgta be, 1–0. Az első játékrész zárása előtt nem sokkal Varga Vince Lőrinc szerzett labdát és értékesítette is a maga által kialakított helyzetet, 2–0.

A második negyedben itt is, ott is adódott egy-egy nagy lehetőség: a gyirmótiak hosszú alsóba tartó lövésénél káprázatos védést mutatott be Sóvári Dávid és piszkálta a labdát szögletre. Félóra elteltével Német Ádám passzát Török Balázs lőtte a kapuba, 3–0.

A térfélcserét követően egy gyors bal oldali akció végén Bajzek Benedek passzát Károlyi Levente továbbította a rövid sarokba 6 méterről, 4–0. Annak ellenére, hogy a gyirmótiak ebben a naptári évben még nem szereztek gólt, abszolút kulturáltan futballoztak. Igyekeztek kihozni a labdát, megjátszani azt és próbáltak támadásokat építeni.

Góllal indítottuk az utolsó felvonást. Egy szépen épített akció során a jobb szélre került ki a labda, ott Fazekas Bruno átvette, majd felnézett és látta, hogy a vendégkapus már beadásra számít így nagy erővel a rövid felső sarokba zúdított, 5–0. Hogy megőrizzük kapunkat a góltól, arról Pálla Norbert gondoskodott: egy formás vendégakció végén a 10 méteres lövést a jobb felső sarok elől piszkálta szögletre. Mi viszont betaláltunk: egy labdaszerzést követően Török Balázs nem teketóriázott és 12 méterről, kissé balról jobbal a rövid alsóba bombázott. Saját maga harmadik, csapata hetedik találatát ugyanő szerezte: Babos Kolos átadását Károlyi Levente toldotta meg egy picit, amit Török Balázs vágott a kapuba, kialakítva a 7–0-s végeredményt.

Kulturáltan és több esetben szemre is tetszetősen futballozó Gyirmóttal játszottunk ma. Tetszett, hogy a húsvéti ünnep után felvettük a kesztyűt, és nagyon szép gólokat szereztünk. Amennyi ziccerünk és kapufánk volt, lehetett volna nagyobb is a különbség, ennek ellenére a mutatott játékhoz gratulálok a gyerekeknek! Örülök, hogy húsvétra mi nem ajándékot kaptunk, hanem jó futballal rukkoltunk ki

– értékelt a vezetőedző Tóth Zsolt.