Németh Adél csapatkapitányként végig pályán volt a svédek ellen

Németh Adél csapatkapitányként végig pályán volt a svédek ellen

U19-es válogatottunk nagyot küzdött, megszorongatta északi ellenfelét, ám végül vereséget szenvedett az Eb-selejtező torna rajtján.

Hazai környezetben és Rácz Zsófia személyében új szövetségi edzővel vágott neki az Európa-bajnoki selejtezőknek női U19-es válogatottunk, amely számára a svédeken, a németeken, valamint a románokon keresztül vezethet az út a kontinensviadalra.

Elsőként Svédország legjobbjaival csaptunk össze. A mieinket az Illés Akadémia növendéke, Németh Adél vezethette ki a pályára, mellette Pintér Tekla is ott volt a kezdőcsapatban. Harmadik kerettagunk, Csejtei Emília csereként várt bevetésre. A találkozó elejét svéd mezőnyfölény jellemezte, ez azonban – többek között szervezettségünknek, fegyelmezettségünknek is köszönhetően – meddőnek bizonyult. A 6. percben aztán sarokrúgáshoz jutottak a vendégek, majd egy lecsorgó labdát bombáztak a léc alá védhetetlenül, így aztán 0–1 állt az eredményjelző-táblán. A bekapott gól után egyértelműen rendeztük a sorokat, fel tudtunk pörögni és főleg ellenfelünk védelmének jobb oldalán tudtunk igencsak veszélyes szituációkat kialakítani és szögleteket rúgni. Nagy küzdelem zajlott a pályán, a folytatásban inkább mezőnyben gyűrték egymást a felek.  A két kapusnak ebben a periódusban nem igazán akadt dolga, a játékrész végére azonban ismét megélénkült a mérkőzés: előbb Vincze, majd Molnár és László is közel járt az egyenlítéshez, ám végül egygólos svéd vezetéssel mehettek az öltözőbe a csapatok.

A folytatásban is egyenrangú partnerei voltunk riválisunknak, sőt, Vincze Borbála révén két ízben is összejöhetett volna az egyenlítés: előbb egy lapos lövése suhant el centiméterekkel a jobb kapufa mellett, majd nem sokkal később szitáló lövését védte hatalmas bravúrral a vendégek kapusa. A svédeknek is megvoltak a lehetőségeik, lüktetett a mérkőzés, majd jött a 77. perc és az északiak második találata egy szép egyéni akciót követően, amely tulajdonképpen el is döntötte a három pont sorsát. Mindennek ellenére továbbra is mentünk előre, a csereként beálló Nagy révén kapufáig is eljutottunk, de a 89. minutumban szintén egy szöglet után Svédország válogatottja beállította az összecsapás 3–0-s eredményét.

A csoport másik mérkőzésén – melyet Bicskén rendeztek – Németország 2–0-s győzelmet aratott Romániával szemben. A mieink legközelebb április 6-án, szombaton lépnek pályára, a németek elleni összecsapáson szintén 15 órakor indul útjára a labda.