Kétgólos hátrányból fordított az U12-es csapatunk

Kétgólos hátrányból fordított az U12-es csapatunk

Hamar 2–0 volt a Sopron javára, ám Takács Csaba együttese nem adta fel!

SC Sopron U12 – Illés Akadémia U12 2–3 (2–1)
Illés Aka. U12.:
Szalai-Horváth – Laczó, Hányi, Szántó – Horváth Á., Papp M. – Mórocz, Grádvohl, Horváth V. Cserék: Molnár B., Moldován. Vezetőedző: Takács Csaba.
Gólszerzők: Grádvohl (16., 2–1), Horváth Á. (53., 2–2), Horváth V. (57., 2–3)

A zsinórban ötödik győzelmére készülő Illés Akadémia U12-es csapata saját magát hozta nagyon nehéz helyzetbe, hiszen a második percben már 2–0-ra vezetett az SC Sopron! Az első negyedóra után Grádvohl Kristóf révén közelebb kerültünk a piros-fehérekhez, majd ezt követően szinte felbillent a pálya. A hajrában két átlövésgóllal sikerült megfordítani az eredményt. Az 53. percben Horváth Ármin, majd három perccel a vége előtt Horváth Valentin találta el remekül a labdát, így a zöld-fehérek három ponttal gazdagodtak a Hűség Városában.

Nagyon rosszul kezdtünk, az első két támadásából – hatalmas egyéni hibáink következtében – két gólt szerzett a Sopron. Azonban tartásunkat mutatta, hogy fokozatosan átvettük a mérkőzés irányítását. Nehéz dolgunk volt, mert a hazaiak beálltak, foggal-körömmel védekeztek. Kontrákra rendeztek be, de ezeket remekül védekeztük le. A 16. percben egy szép támadás végén tudtunk egy góllal közelebb kerülni hozzájuk. Emellett is több helyzetet alakítottunk ki, ám ezeknél az utolsó passzba hiba csúszott, vagy nem tudtuk a lehetőséget gólra váltani. A második félidőben a kapujuk elé szegeztük őket, a hazaiak ekkor már csak az előnyük őrzésére törekedtek, azonban az utolsó percekben két nagyszerű átlövés-góllal – amely labdákat pontrúgások utáni kipattanókból szereztünk meg – a magunk javára fordítottuk a mérkőzést. Pozitívum, hogy a kétgólos hátrány ellenére sem adták fel a játékosok, elszántak voltak, és ez a győzni akarás meghozta az eredményét. A játék lehetett volna jobb is, de így is büszke vagyok a gyerekekre

– értékelt a mérkőzést követően Takács Csaba.