Büntetőből nem, de akcióból ment a vendégeknek

Büntetőből nem, de akcióból ment a vendégeknek

Sajnos a góllövéssel továbbra is hadilábon áll U14-es csapatunk.

Illés Akadémia U14 – Várda Labdarúgó Akadémia U14 0–4 (0–1)
Illés Aka. U14.: Tama – Szalay (Tóth E., 57.), Rózsa, Tóth B., Szabó B. (Söptei, 41.) – Palkó, Németh R., Bécsy – Csonka (Vér, 57.), Mayer, Őri (Németh B., 57.). Vezetőedző: Tóth Zsolt.

Az U14-es I. osztályú bajnokság 10. fordulójában a Kisvárda látogatott Szombathelyre. A találkozó előtt két pont volt a különbség a két együttes között, így egy esetleges győzelemmel előzhetett volna Tóth Zsolt együttese. Az első félórában inkább a középpályán folyt a játék, kiegyenlített volt a küzdelem. A 18. percben egy a bal oldal futó vendégakció végén jogos 11-eshez jutott a Kisvárda, ám Tama Máté a jobb oldali kapufára lehelte a labdát. Pár perc múlva négy a kettő ellen ziccerben léptek ki a vendégek, de a kapufa ismét menteni tudott. A 26. percben egy hazai akció végén Németh Richárd célozta meg a bal alsót, ám a középső védő óriásit mentett, belevetődött a lövésbe. A 32. percben egy jobb oldali kisvárdai támadás végén újabb büntetőhöz jutottak, de Tama Máté ezúttal is a jobb oldali kapufára imádkozta a labdát. A 37. percben szerezte meg a vezetést a piros-fehér együttes: egy előrevágott labda után a két büntetőt is elhibázó játékos ezúttal a hálóba talált, 0–1.

Szünet után nem tudtunk az előrejátékban újítani, és az 54. percben egy kontra után, majd szűk öt percen belül két átlövésből négyre nőtt a különbség. Ezek után a Kisvárda lassította a játékot, mi átlövésekből veszélyeztettünk, de gólt ma sem tudtunk szerezni.

Az első 20 perc kiegyenlített játékot hozott, majd a Kisvárda jutott két jogos büntetőhöz, de mindkettőt kihagyták. Mégis ők vonulhattak előnnyel a szünetre, mert egy komoly egyéni hiba után vezetéshez jutottak az első félidő hajrájában. Újabb egyéni hiba után már kettő volt közte, aztán két átlövésgóllal bebiztosították a győzelmüket. Az fáj a legjobban, hogy néhány játékosomon nem éreztem a tüzet, a mindenáron győzni akarást, olyan hibákat követtünk el, amelyeket nem lehet ezen a szinten. Kiemelni csak Palkó Áront és a pályára lépő 2008-asokat tudom

– nyilatkozta Tóth Zsolt a találkozót követően.