Kétgólos hátrányból fordított az Illés Akadémia U13

Kétgólos hátrányból fordított az Illés Akadémia U13

2021-ben először kapott gólt a csapatunk – rögtön kettőt is – ám a fiúk háromszor is válaszoltak, így tizenhatodik meccsüket is megnyerték.

Illés Akadémia U13 – SC Sopron U13 3–2 (1–2)
Illés Aka. U13.: Tóth M. – Kiss B., Tasnádi, Bolla Á., Molnár L. – Söptei, Vámos, Hende – Tóth E., Klement, Virág. Cserék: Őri K. – Kálócz, Szele, Nyári. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Klement (29., 11-esből, 1–2; 36., 2–2), Molnár L. (48.)

Az első helyzet a mi fiataljaink előtt adódott a 2. percben, ám Hende Dániel lövését a vendégek kapusa hárítani tudta. Ezt követően viszont a soproniak ragadták magukhoz a kezdeményezést és két védekezési hibát kihasználva kétgólos előnyre tettek szert: a 4. percben Bertha Álmos, míg a 9. minutumban Krone Niklas talált be Tóth Márton kapujába. A folytatásban viszont három óriási ziccer is adódott Szűcs János tanítványai előtt, de Virág Ádám kétszer, míg Klement Dávid egyszer hibázott döntő pillanatban. A félidő végjátékában azonban jött Söptei Bálint, aki egy remek csel után harcolt ki 11-est, amit Klement Dávid váltott gólra. Így a szünetben 2–1-re vezettek a vendégek.

Térfélcserét követően Szele Máté került helyzetbe, de az a ziccer még kimaradt. Egy jobbról érkező szöglet után viszont Klement Dávid már nem hibázott: a kapufáról kipattanó labdát vágta a hálóba. A 48. percben pedig a fordítás is összejött. Ekkor Molnár Levente lecsúszott beadása landolt a soproniak kapujában. Nem sokkal később Klement Dávid törhetett egyedül kapura, de nem tudott élni a lehetőséggel, ettől függetlenül is maradt a 3–2-es hazai győzelem.

Eljött az a mérkőzés, amit kifejezetten rosszul kezdtünk. Nagyon gyorsan kaptunk két gólt. Az ellenfél rendkívül motivált volt, mindent megpróbált annak érdekében, hogy meglepetést okozzon. Ehhez gratulálok is nekik. A legnagyobb problémánk ma a helyzetek kihasználásával volt. Szerencsére az első félidő hajrájában sikerült szépítenünk, aminek köszönhetően átszakadt az a bizonyos gát. A második játékrészt már úgy kezdtük, ahogy az elsőt is szerettük volna. Úgy gondolom, hogy a helyzetek alapján megérdemelten nyertünk. A srácoknak külön is gratulálok hozzá, mert ez a szezon egyik legnehezebb mérkőzése volt. Annak tükrében pedig talán a legértékesebb győzelmünk, hogy 0–2-ről sikerült fordítanunk

– fogalmazott a találkozót követően Szűcs János vezetőedző.