Két pontot hagytunk Győrben

Két pontot hagytunk Győrben

Kifejezetten jó játékot nyújtva 3–3-as döntetlent játszott Horváth Rudolf legénysége a bajnoki címvédő ETO FC otthonában. Akadémistáink teljesítményük és helyzeteik alapján győzelmet érdemeltek volna. 

ETO FC Győr U19 – Illés Akadémia U19 3–3 (2–1)
Illés Aka. U19: Simon B. – Dezamits, Woth, Tarján, Horváth H. (Bényei, 82.) – Nagy B. (Schuszter, 65.), Rosner (Pruska, 82.), Bunevácz – Heiter (Markó,65.), Volter, Horváth R. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Woth (30., 0–1), Volter (55., 2–2; 60., 2–3)

Annak ellenére, hogy a Horváth Rudolf és Horváth András alkotta edződuónk a bajnoki címvédő hazaiaknál jóval fiatalabb csapatot küldött pályára, a mieink a derbi elején egyértelműen fölénybe kerültek. Sorra vezették a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat. Ezek közül az egyiket Volter Patrik hatalmas lövése zárta, ami után minden valószínűség szerint a gólvonal mögé pattant a labda. Pech, hogy ezt a játékvezető másként látta. A 30. percben azonban így is sikerült megszerezni a vezetést: Woth Ádám volt eredményes. Sajnos a félidő végjátékában a Rába-partiak is elkapták a ritmust. Előbb egy szöglet után egyenlítettek, majd rögtön azt következően, kihasználva a mieink apró zavarát, a vezetést is átvették.

A 2–1-ás állásról induló második játékrészt Volter Patrik nagy alakításai vezették be. Először szabadrúgásból, majd pedig egy bődületesen eltalált lövésből vette be a hazaiak kapuját. A folytatásban több meccslabdájuk is volt akadémistáinknak, ám Horváth Rajmund és Dezamits Dominik sem tudta végleg eldönteni a három bajnoki pont sorsát. A vendéglátók viszont egy újabb szögletet tudtak gólra váltani, így döntetlenre tudták menteni a derbit. Ugyan a végjátékban Rosner Gergő még bevette a győriek kapuját, ám gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Ezt a játékot vártuk a srácoktól. A végeredmény nekünk kifejezetten fájó, míg a hazaiak számára hízelgő. A fiataljaink tényleg hétről hétre fejlődnek, fizikálisan is jól bírják a terhelést. Mátyus János a helyszínen tekintette meg a találkozót, ez bizonyára külön motivációt jelentett a fiúknak. Jó úton járunk, ezen kell tovább mennünk. Szombatig fel kell töltődnünk, mert a Nyíregyháza ellen is kifejezetten nehéz meccs vár ránk, de a Győrben látottak alapján optimistán tekintek a mérkőzés elé

– nyilatkozta a fájó döntetlent követően Horváth Rudolf vezetőedző.