Két pontot ajándékoztunk a hazaiaknak

Két pontot ajándékoztunk a hazaiaknak

Hiába dolgozott ki ismét rengeteg ziccert U13-as csapatunk, mivel a gyenge helyzetkihasználás miatt 3–3-as döntetlen lett a veszprémi vendégjáték vége.

Veszprémi FC USE U13 – Illés Akadémia U13 3–3 (1–0, 0–1, 1–0, 1–2)
Illés Aka. U13.:
Schepanski – Németh B., Orbán, Szalma, Bock – Magadics, Lakatos, Módly – Szabó B. Cserék: Hajba – Dörnyei, Reiber, Mihók, Angler B., Vincze, Dobovánszky. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Mihók (36., 1–1), Szabó B. (65., büntetőből, 2–2), Orbán (75., 2–3)

Rövid ismerkedés után viszonylag gyorsan egy komoly ajándékkal kedveskedtek a mieink a hazaiaknak, ugyanis szinte szó szerint tálcán kínáltunk fel nekik egy hatalmas gólszerzési lehetőséget: egy labdakihozatalba hibáztunk bele, amiből aztán meg is szerezték az 9. percben a veszprémiek a vezetést. A folytatásban pedig hiába dolgozott ki Szűcs János legénysége több nagy ziccert is, de az egyenlítés nem jött össze, így az első etap végén 1–0-ra ment a VFC.

A második felvonásban végig jelentős mezőnyfölényben futballoztak akadémistáink, akik újfent helyzetek tömkelegét hagyták ki. Szerencsére a 36. percben Mihók Martin egy mélységi beindulást követően remek ütemben kapta meg a labdát és a kapust is kicselezve alakította 1–1-re az állást.

Térfélcsere után sem változott a forgatókönyv: a mieink támadtak, a hazaiak pedig körömszakadtáig védekeztek. Növendékeink ugyan kétszer is eltalálták a kapufát, de gólt ismét a vendéglátók szereztek: az 58. percben egy nem túlságosan acélos szabadrúgás kötött ki a kapunkban.

A 2–1-es VFC-vezetésről induló utolsó etapban a csapatunk óriási energiákat mozgósított a fordítás érdekében és ez össze is jött: előbb a 65. percben Szabó Botond egyenlített egy teljesen jogos büntetőből, majd tíz minutummal később egy szöglet után Orbán Roland a vezetést is megszerezte. A győzelem azonban egy újabb kapitális hibánknak köszönhetően elmaradt, mivel a hazaiak a végjátékban egy szabadrúgást követően beállították a 3–3-as végeredményt.

Nagyon bosszús vagyok, és nem csak azért, mert egy döntetlent ajándékoztunk a hazaiaknak, hanem azért, mert ezt három olyan góllal tettük meg, amit nagyon komoly egyéni hiba előzött meg. A koncentráció hiánya volt a legnagyobb gond. Maga a játékunk nem okozott csalódást, mert tényleg nagy labdabirtoklási fölényben játszottunk, végig letámadtuk az ellenfelet, valamint rengeteg helyzetünk volt most is. Sajnos úgy nem lehet meccset nyerni, hogy ilyen gólokat ajándékozunk az ellenfélnek. Ugyan nem szoktam ezzel foglalkozni, de most a játékvezető ténykedése is hagyott kívánnivalót maga után. Amúgy nagyon sok rossz egyéni teljesítményünk volt, a helyzetkihasználásunk pedig enyhén szólva sem volt megfelelő. Hiányzik a kapu előtti határozottság

– foglalta össze a történéseket Szűcs János vezetőedző.