A második hetes a héten

A második hetes a héten

Gyirmót után Veszprémben is hetet vágott az Illés Akadémia U12.

Veszprémi FC USE U12 – Illés Akadémia U12 1–7 (1–2, 0–1, 0–1, 0–3)
Illés Aka. U12: Dudás – Novák, Majlinger, Molnár B., Lajos – Tóth N., Bangó, Lengyel – Baranyi. Cserék: Kovács V. – Poszavecz, Németh L., Hányi. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők:
 Baranyi (3), Lajos, Hányi, Bangó, Németh L.

Másodszor fordult elő ezen az őszön a szerda-hétvége ritmusban játsszon bajnokit az Illés Akadémia legkisebb két versenykorosztálya: az U12 akkor a Veszprém ellen 8–2-re, a Mosonmagyaróvár ellen pedig 2–1-re nyert. Most a hét közepén lejátszott találkozón 7–2-re diadalmaskodtak Tóth Zsolt tanítványai Gyirmóton.

A veszprémi mérkőzés elején kicsit álmosak voltunk, fásultak voltunk, ezt a Veszprém ki is használta, ők jutottak előnyhöz. Próbáltunk fölényt kialakítani, de sok volt a hiba ebben a periódsuban még. Egy szép akció végén aztán Bangó Benedek középreadását Baranyi Borisz közvetlen közelről lőtte a kapuba, 1–1. Feljavult a játékunk és fordított felsosztásban is betaláltunk: Baranyi Borisz beadását Bangó Benedek tessékelte a kapuba, 1–2.

A második negyedben egy oldalszabadrúgást Németh Levente védhetetlen lőtte a hosszú sarokba, kettőre növelve az előnyünket. Támadásban maradtunk, sok tudatos akciónk volt, de több gólt nem tudtunk szerezni a térfélcseréig.

A harmadik etapra elfáradtak a hazaiak, mi játszottunk fölényben. Bangó Benedek szabadrúgását Hányi Bálint fejelte a hálóba, 1–4.

A zárófelvonást is jól kezdtük, felépített támadásokat vezettünk. Bangó Benedek passzát Baranyi Borisz lőtt a hálóba, majd egy szögletvariációt követően Tóth Noel beadása Lajos Patrikot találta meg, aki 4 méterről fejelt a hálóba, 1–6. Volt, hogy a veszprémiek előtt is adódott lehetőség, ám a 100%-os ziccerben kilépő támadót megbabonázta Kovács Viktor: órási bravúrral hárított. A meccs hajrájában Lengyel Ágoston mintaszerű középre tekerését Baranyi Boriszt találta meg, aki megrúgta saját maga harmadik, csapata hetedik gólját. A héten kétszer is mesterhármasig jutott „Becker”, csapatunk pedig mindkétszer hét gólig. Emellett igazán előremutató, hogy az edzésen gyakoroltakat meg merték csinálni a srácok, abszolút a támadófutballra helyezték a hangsúlyt és ez eredményesnek bizonyult.

Nem kezdtünk jól, megérdemelten jutott előnyhöz a Veszprém, ám ezt követően el kezdtünk futballozni: egy szervezett, jó minőségű csapat ellen szép játékot mutatottunk be. Tudatosan játszottunk, a minőségi futball pedig eredményes volt: szerdán is és ma is hét gólig jutottunk

– értékelte a mérkőzést Tóth Zsolt.