Elképesztő sorozatot produkál női U19-es csapatunk!

Elképesztő sorozatot produkál női U19-es csapatunk!

Tebeli György tanítványai ezúttal Pécsen arattak magabiztos sikert – 8–0-ra nyertek.

Pécsi MFC U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 0–8 (0–4)
Illés Aka.-Viktória U19:
Gévay D. (Spilenberg M, 46.) – Németh N., Kránicz V. (Csáki E., 60.), Pintér (Szabó L., 46.) – Mesterházy I., Pálfy B., Novák L. (Gravencz G., 66.), Szabó F. (Nagy D., 46.) – Csizmadia Zs. (Vesztergom B., 66.), Kaszap K. (Takács E., 57.), Csejtei E. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Csizmadia Zs. (6., 0–1; 29., 11-esből 0–3), Novák L. (9., 0–2; 55., 0–5), Csejtei E. (35., 0–4; 77., 0–7), Mesterházy I. (69., 0–6), Vesztergom B. (84., 0–8)

Nézzük a számokat! Nem csak azt, hogy női U19-es csapatunk 8–0-ra győzött Pécsen, a Dárdai Pál Akadémián… Tebeli György csapata október 1-je, az FTC-Telekom elleni budapesti találkozó óta valamennyi mérkőzését megnyerte, a hat találkozón lőtt 39 gólt és mindössze kettőt kapott – ezzel a legidősebb korosztályt versenyeztető akadémiai bajnokság tabelláján élén áll. A liga csapatai közül a mieink lőtték a legtöbb, kapták a legkevesebb gólt. A lányokra 2022-ban már csak egyetlen bajnoki vár, jövő szombaton, az FTC-Telekomot fogadják: az egyetlen csapatot, amely ellen még nem tudtak nyerni.

Az Illés Akadémia-Viktória a két csapat első őszi mérkőzésén, Szombathelyen, 7–0-ra nyert a pécsi lányok ellen. A mieink ezúttal is esélyesként léptek pályára, de néha pont az ilyen mérkőzések a legnehezebbek.

Most nem lett az. Annak ellenére, hogy – amint ez az összeállításból is látszik – a korosztályba tartozó erősségek közül például Dobó-Nagy Boglárka, Kiss-Lantos Hanna, Németh Adél, Németh Mirtill, Rugovics Boglárka, Hécz Zsuzsanna és Varró Vera sem lépett pályára, a csapat az első labdaérintéstől kezdve jó teljesítményt nyújtott.

Csizmadia Zsófi révén már a 6. percben vezettünk, majd három perccel később Novák Luca megduplázta az előnyt. Akinek korábban esetleg kétsége volt a mérkőzés végkimenetele kapcsán, az megnyugodhatott: a szünetben négy góllal vezettünk és a második félidőben is ugyanennyit lőttek Csejtei Emíliáék.

A végén pedig elkönyvelhettük, hogy újabb magabiztos, fölényes győzelmet aratott jó szériában levő csapatunk.

Jó felfogásban fociztak a lányok, kellőképpen motiváltak és fegyelmezettek voltak, nem könnyelműsködtek a biztos vezetés tudatában sem. Rengeteget volt nálunk a labda, nagy volt a labdabirtoklásban a fölényünk, jól működött a sokpasszos játékunk a betömörülő védelmük ellen. Sok helyzetet dolgoztunk ki, viszonylag sok átlövéssel is próbálkoztunk. A széleken sokszor mögéjük tudtunk kerülni, rengeteg beadás jött mind a két oldalunkról. Jövő szombaton, az ősz utolsó fordulójában igazi rangadó vár ránk, a Fradi érkezik hozzánk. A következő hét feladata, hogy megfelelően felkészüljünk az ellenfelünkből és egy jó meccsen, szép eredménnyel zárjuk le az eddigi remek őszi szezonunkat

– értékelt Tebeli György.