Előkelő helyezés egy minőségi erőfelmérőn

Előkelő helyezés egy minőségi erőfelmérőn

Negyedikként zárt a székesfehérvári Wollek Tibor Emléktornán akadémiánk U10-es csapata. Biegner Dániel legénysége 7 meccsen 10 pontot gyűjtött.

Kifejezetten erős mezőny jött össze MOL Fehérvár FC rendezésében megtartott viadalon, melyen összesen nyolc remek korosztályos gárda lépett pályára. Ifjú akadémistáink a későbbi győztes UTE gárdájával kezdtek és 0–0-s döntetlent értek el. Ezt követően a mieink előbb 3–1-re verték a rendező székesfehérváriak fehér együttesét, majd pedig 2–1-re a pirosakat. A negyedik fordulóban is kitartott a lendület, ugyanis Biegner Dániel tanítványai a Fradit is legyőzték 2–1-re.

A folytatás azonban már jóval kevesebb sikert tartogatott, mivel az ötödik körben a Vasastól 2–0-ra kikaptunk. A hatodikban pedig az MTK múlt felül bennünket 3–2-re úgy, hogy az utolsó percig mi vezettünk 2–1-re, ám a végjátékban kaptunk két gólt és ezzel elúszott a győzelem. Cseppet sem mellékesen a szakemberek egyöntetű véleménye szerint ez volt a torna legjobb mérkőzése. A zárófordulóban aztán a Budapest Honvéd vert meg bennünket 2–0-ra és így összességében 10 ponttal a nagyon előkelő negyedik helyen zártunk. A csapatunkban ezúttal Sóvári Dávid, Gurzó Miklós, Németh Levente, Német Ádám, Lengyel Ágoston, Varga Vince Lőrinc, Novák Bence, Pető-Takács Botond és Babos Kolos lépett pályára. Török Bálint, Fazekas Bruno, Jáger Noel, valamint Rajtosics Marcell viszont hiányzott a keretből.

Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen minőségi tornán tudtuk megmérettetni magunkat. Kifejezetten magas volt a színvonal, remek ellenfelekkel szemben léphettünk pályára. A csapatunk megpróbálta azt a kezdeményező, kombinatív, bátor játékot nyújtani, mint a korábbi erőfelmérőkön. Ez a Vasas és a Honvéd elleni meccsek kivételével szerintem sikerült is. Büszkék lehetnek a gyerekek, bár a végén nagyon szomorúak voltak, mert úgy érezték, hogy szebb eredményt is elérhettek volna. Úgy gondolom, hogy folyamatosan fejlődünk, ezt pedig ezen a minőségi tornán tudtuk leginkább lemérni. Ebből lehet igen sokat tanulni. Amúgy örömteli, hogy Lengyel Ágoston bekerült a torna válogatottjába. Én még Németh Leventét is kiemelném, mivel ő hétről hétre folyamaton nyújt kiemelkedő teljesítményt. A rendezvény végén több edző is megkeresett, hogy szeretnének velünk edzőmeccseket játszani. Ez szerintem komoly elismerés. Én azonban annak még jobban örültem, hogy a srácok a hazaindulás előtt mezítláb fociztak a műfüvön. Azaz ugyan szomorúak voltak, de továbbra is imádnak focizni és ez a leglényegesebb

– nyilatkozta Biegner Dániel.