Két hasznos edzőmeccs

Két hasznos edzőmeccs

A Lurkó UFC két korosztályos csapata egy-egy mérkőzéssel segítette akadémiánk U14-es, valamint U15-ös együttesének bajnoki felkészülését.

Illés Akadémia U14 – Lurkó UFC U16 2–6 (0–1)
Illés Aka. U14. 1. félidő:
Varga N. – Angler J., Szakály, Nyári, Papp M. – Hideg, Bosnyák Botond, Kiss-Szécsényi – Horváth Á., Sánta, Grádvohl. 2. félidő: Schepanski – Bogdán, Mórocz, Laczó, Axnix – Mihály, Tóth D., Börczi – Tasnádi Zs., Moldován, Bonyák Bence. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerző:
Börczi (2)

A két klub komoly hagyományokkal rendelkező együttműködésének köszönhetően először Nagy László U14-esei mérkőzhettek meg a Lurkó U16-osaival. A találkozó első 45 perce kiegyenlített játékot hozott. Ugyan az ellenfél egyértelmű fizikai fölényben volt, de Nyári Olivér és Bosnyák Botond akár a vezetést is megszerezhette volna számunkra. Igaz, hogy közben azért Varga Noelnek is volt pár komolyabb védése. A szünet előtti pillanatokban aztán a Lurkó szerzett egy gólt, így 1–0-s előnnyel vonulhattak pihenőre.

Térfélcsere után egy ideig jól tartották magukat a mieink, de a meccs hajrájában felpörögtek az események: a vendégek ötször, míg akadémistáink kétszer találtak be. Mindkét gólunk Börczi Benjámin nevéhez fűződik. A derbi vége így 6–2 lett a Lurkó javára.

Köszönjük a Lurkónak ezt a hasznos mérkőzést. Egy fizikálisan erős, szerkezetileg is jól kinéző ellenfele volt az U16-os csapatuk! A mieinknél az első félidőben viszont minden működött, amit elterveztünk. A gyerekek nagyon jól fociztak. Korszerűen játszottak, gyorsak voltak. A párharcokba bátran belementünk, bár többnyire azért nem mi nyertük őket. Voltak helyzeteink, sajnos az utolsó pillanatokban kaptunk egy gólt. Szünet után fizikálisan jobb volt az ellenfél, de a hozzáállással akkor is elégedett voltam. Rúgtunk két szép gólt egyéni meglátásnak köszönhetően. Gratulálok a gyerekeknek, jó mérkőzést játszottak

– értékelte a látottakat Nagy László vezetőedző.

Illés Akadémia U15 – Lurkó UFC U17 10–0 (4–0)
Illés Aka. U15.1. félidő:
Németh B. – Tóth K., Szücs, Kelemen M., Molnár L. – Krone, Meskó, Sági – Tóth E., Sipos-Kiss, Szele. 2. félidő: Őri K. – Tasnádi Á., Kelemen G., Szilvási, Hende – Tóth K. (Szücs), Söptei, Markó – Virág, Horváth L., Meskó (Sipos-Kiss). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Sipos-Kiss (3, egyet 11-esből), Tóth E. (2), Virág (2), Meskó, Söptei, Horváth L.

Ellenállhatatlan játékkal kezdtek Németh Richárd és Varga Roland tanítványai a Lurkó UFC U17-es csapata ellen. Akadémistáink Tóth Erik kettő, valamint Sipos-Kiss Dániel egy góljának köszönhetően már a 11. percben 3–0-ra vezettek. A 32. minutumban Meskó Márk megpattanó lövése is utat talált a kapuba, ennek hála a szünetben 4–0-ra mentek a mieink.

A második félidő első negyedórája nem hozott gólt, ám aztán beindultak akadémistáink és szűk 20 perc alatt hat találatot értek el: Sipos-Kiss Dániel és Virág Ádám kétszer-kétszer, míg Söptei Bálint, valamint Horváth Levente egyszer-egyszer volt eredményes. Így végül 10–0-s győzelmet arattak U15-öseink.

Nagyon örültünk annak, hogy végre tudtunk egy edzőmeccset játszani. Hálásak is vagyunk érte a Lurkónak. Lehetett látni végig, hogy a srácok ki vannak éhezve a játékra. Úgy gondolom, hogy mind a két félidőnek megvolt a haszna. Az elsőben kicsit nagyobb nyomás volt az ellenfél részéről, de lényegében 10-15 perc alatt komoly előnybe kerültünk. A félidő végjátékával viszont picit elégedetlen voltam, mert kapkodóbbá, türelmetlenebbé váltunk. Szünet után viszont szépen folytak a támadásaink, azonban kicsit kevesebb forgattuk az oldalakat. Így is sok lehetőséget tudtunk kialakítani. Nagyon hasznos volt számunkra ez a mérkőzés

– fogalmazott Németh Richárd vezetőedző.