Zöld-fehérek egymás között

Zöld-fehérek egymás között

Somogyban játszott felkészülési mérkőzést az Illés Akadémia U19.

Kaposvári Rákóczi FC – Illés Akadémia U19 3–1 (2–0)
Illés Aka. U19:
Kovács M. – Mayer, Bolla G., Tarján, Kovács B. (Sitfer, 46.) – Bolla B. (Frák, 60.), Kopácsi Á. (Bonyhárd, 70.) Mohos – Szvoboda, Bartusz, Pruska (Tama G., 46.). Vezetőedző: Rugovics Vendel.
Gólszerző: Bartusz (59., 2–1)

Az NB III-ban szereplő, Horváth Rudolf által irányított Kaposvári Rákóczi FC vendégeként szerepelt az Illés Akadémia U19-es együttese. Vezetőedzőnk, Horváth András Elit „A”-tanfolyam vett részt, így ezen a találkozón Rugovics Vendel meccselt. A Szombathelyi Haladásból hárman „játszottak vissza”, köztük két saját nevelésű játékos, Bolla Gergő és Tarján Patrik.

Az első félidőben az Udvardi Ádámot is a soraiban tudó hazai csapat kétgólos előnyt épített fel: mindkét alkalommal rövidnek bizonyuló hazaadást csíptek el a kaposváriak, és ebből szerezték góljaikat. Szünet után bátran támadtunk és össze is jött a szépítés: Szvoboda Dániel viharzott el a jobb oldalon, az elé beinduló Kopácsi Áronhoz továbbított. Ő az ötös sarkánál csinált egy pimasz cselt, Mohos Barnabáshoz játszott, aki egy újabb csellel egy másik védőt csapott be, passzát pedig Bartusz Dániel az üres kapuba rúgta, 2–1. Benne volt a meccsben az egyenlítésünk, ám egy eladott labda, és az ezt követő elkerülhető szabadrúgás után megint a Rákóczi talált be, így 3–1-re megnyerték a találkozót.

A két félidő eredménye hűen tükrözi a valóságot. Nagyon jó csapat otthonában játszottunk egy kiváló mérkőzést, amely remekül szolgálta a felkészülésünket. Egyéni hibák után kaptuk a gólokat, aminek ebben a periódusban igazán nagy jelentősége nincsen. Kifejezetten jó erőkből álló együttessel meccselhetünk – nagyon sok sikert kívánunk nekik

– mondta Rugovics Vendel a találkozó után.

Összességében fiatal csapatot játszattam ma – így is egy magas színvonalú mérkőzést láthattam sok-sok saját nevelésű sráccal és két próbázóval, köztük Udvardi Ádámmal. Nagy volt az iram, 2–1-nél mindent elkövetett az Illés Akadémia az egyenlítés érdekében. Sok volt a párharc, intenzív játék folyt, igazi felnőttfutball. Mindkét csapat nyert ebből a meccsből, így bízom benne, hogy még tovább épül a két klub közötti jó kapcsolat

– értékelt az Illés Akadémia U19 korábbi, az NB III-as Kaposvár jelenlegi vezetőedzője, Horváth Rudolf.