Fontos mérkőzés, magabiztos győzelem

Fontos mérkőzés, magabiztos győzelem

A Kisvárda elleni 3–0-s sikernek köszönhetően U16-os csapatunk már biztosan a tabella legjobb nyolc együttese között zárja az őszi idényt. Németh Richárd és Körhöcz György tanítványai a szezon egyik, ha nem a legjobb játékával búcsúztak a 2021-es esztendőtől.  

Illés Akadémia U16 – Várda LA U16 3–0 (2–0)
Illés Aka. U16.: Molnár-Végh – Baján, Bolla B., Bodrogi, Deme – Kopácsi Á., Smeringa, Horváth A. – Nagy M., Katona (Horváth B., 89.), Wolf. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Bolla B. (12., 1–0), Wolf (17., 2–0), Katona (63., 3–0)

Az U16-os korosztály országos bajnokságának Kiemelt-csoportjában sorsdöntő mérkőzést játszottak akadémistáink, ugyanis csak egy győzelemmel tudták bebiztosítani a nyolc közé kerülést. Ennek megfelelően határozottan támadószellemben kezdtek a mieink és már a 12. percben sikerült is megszerezni a vezetést: egy balról érkező szöglet után Bolla Bálint úgy bólintott a hálóba, hogy fejese mind a két kapufát érintette. Nem sokkal később Nagy Milán húzott el remekül a jobb szélen, majd centerezését követően Wolf Gergő növelte az előnyünket. A folytatásban Katona Pisti előbb egy lövéssel, majd pedig egy fejessel veszélyeztette a várdaiak kapuját, ám gól egyik próbálkozásából sem született, így a félidőben 2–0 volt ide.

A második játékrészt Nagy Milán akrobatikus mozdulattal végrehajtott lövése vezette be, de a labda elkerülte a vendégek ketrecét. A 63. percben viszont ismét megrezdült a látogatók hálója: egy előreívelt szabadrúgás után Katona Pisti fejelt 10 méterről a bal alsó sarokba, ezzel pedig 3–0-ra alakította az állást. Ezt követően a mieink magabiztosan tartották jelentős előnyüket, lényegében a szépítés esélyét sem igen engedték meg a vendégeknek. Így végül Németh Richárd legénysége háromgólos győzelemmel húzta be a kiemelt jelentőséggel bíró derbit. Ennek köszönhetően pedig U16-os csapatunk már biztosan a legjobb nyolc között zárja az őszi szezont.

Úgy gondolom, hogy ezen a mérkőzésen kijött az, amiért ebben a félévben dolgoztunk. Mindenképpen a nyolcba szerettünk volna bekerülni. Voltak eddig is nagyon jó periódusaink a bajnokságban, de szerintem most mutatta meg a csapat az igazi erejét. Úgy érzem, hogy ma az ellenfelet a játék minden elemében felülmúltuk. Gratulálok a gyereknek és a szakmai stábnak is. Ebbe a meccsbe beletettük a szívünket, a lelkünket, és ennek meg is lett az eredménye. Boldogok vagyunk, megyünk tovább

nyilatkozta jogosan elégedetten a mérkőzés után  Németh Richárd vezetőedző.