Két győzelem, 17 rúgott gól

Két győzelem, 17 rúgott gól

Elkezdődött a bajnokság az U12-es és az U13-as csapataink számára is. Mindkét együttesünk hazai környezetben lépett pályára és fölényes győzelmet arattak.

Illés Akadémia U12 – Üstökös FC Győr U12 9–1 (4–1)

Illés Aka. U12.: Szalai-Horváth – Laczó, Hányi, Szántó – Vert Zs., Hideg – Horváth V., Grádvohl, Papp M. Cserék: Mórocz, Moldován, Horváth Á. Vezetőedző: Takács Csaba.

Gólszerzők: Horváth Á. (30., 38., 43.), Vert Zs. (12.), Hideg (17.), Papp M. (20.), Moldován (35.), Grádvohl (37.), Horváth V. (53.)

Mindkét csapat nyílt sisakos játékkal kezdett, így határozottan jó iramban zajlott le az első 10 perc. Ugyan Takács Csaba tanítványai fölényben játszottak, de nem igazán tudtak túljárni a vendégek remekül teljesítő hálóőrének az eszén. A 12. minutumban aztán megtört a jég: Vert Zsolt vette be a győriek kapuját. Ezt követően viszont már nem volt megállás, és sorban jöttek a hazai gólok. A vége pedig teljesen megérdemelt fölényes győzelem lett.

Egy szimpatikus ellenféllel találkoztunk, akinek nehezen törtük fel a védekezését, ám az első gólunk után már könnyebb dolgunk volt. Összességében elégedett vagyok, de a labdavesztés utáni védekezésünkön sokat kell még javítanunk

– fogalmazott a mérkőzés után Takács Csaba vezetőedző.

 

 

Elrajtolt a bajnokság az U12-es együttesünk számára is

 

Illés Akadémia U13 – Üstökös FC Győr U13 8–0 (1–0)

Illés Aka. U13.: Németh Bence I. – Kálócz, Tasnádi, Kelemen, Molnár L. – Söptei, Meskó, Bolla – Németh Bence II., Tóth E., Nyári. Cserék: Őri K., Bosits – Kiss B., Szele, Virág, Polgár. Vezetőedző: Szűcs János

Gólszerzők: Németh Bence II. (21., 48.), Tóth E. (33., 50.), Söptei (43., 60.), Meskó (39.), Nyári (40.)

Két teljesen ellentétes félidőt produkáltak fiataljaink. Az első játékrészben nagy nyomást helyzetek az ellenfélre, de ez helyzetekben nem igen nyilvánult meg. Szünet után viszont gyorsabb ritmusra váltottak és sorra dolgozták ki a lehetőségeket, melyek közül nyolcat gólra is váltottak. Az eredmény enyhe túlzással élve a vendégekre nézve hízelgő.

Az első félidőben mindent középen erőltettünk és a jól tömörülő győriek így meg tudták akadályozni a veszélyes helyzetek kialakítását. A második játékrészben viszont váltottunk, sokkal többet használtuk a széleket, kevesebb volt a labdaérintésünk és így rengeteg ziccert sikerült összehoznunk. Az eredménnyel elégedett vagyok, de játékban ennél tudunk jóval többet is

– értékelt a derbi lefújását követően Szűcs János vezetőedző.