Négy pontot itthon tartottunk a Fradival szemben

Négy pontot itthon tartottunk a Fradival szemben

Az U17-esek ikszeltek a zöld-fehér derbin, az U16-os csapatunk győzött a Ferencváros ellen.

Illés Akadémia U17 – Ferencváros U17 0–0

Illés Aka. U17.: Simon B. – Németh Á. (Kovács A., 75.), Tóth K., Kozári, Horváth H. – Szabó B. (Pataki, 75.), Horváth B., Iván – Kállai Z., Tama, Horváth K. (Vert, 73.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.

Gólnélküli döntetlent játszott a Ferencvárossal első hazai meccsén az U17-es csapatunk. Sátori Barnabás együttese valamivel közelebb állt a győzelemhez a kevés helyzetet hozó találkozón, de nem sikerült az i-re feltenni a pontot, azaz gólt szerezni.

Az első félidő inkább a küzdelemről szólt, kevés helyzettel. Fordulás után jobban játszottunk, két nagyobb lehetőségünk volt, de ezek kimaradtak. Összességében az egész mérkőzésre jellemező volt, hogy a pontrúgásaink nem sikerültek – erre külön készültünk, bosszús is vagyok emiatt. Nem tudtunk gólt szerezni: érzésem szerint tipikus egygólos meccs volt, de ezt senki nem szerezte meg. Nagyon szerettünk volna nyerni, így viszont a jövő héten Debrecenben kell megpróbálnunk visszaszerezni az elvesztegetett pontokat

– mondta a mérkőzést követően Sátori Barnabás.

 

Illés Akadémia U16 – Ferencváros U16 2–1 (1–0)

Illés Aka. U16.: Pataki – Horváth B., Mozsár, Kovács B., Szemes – Bolla, Nagy B. – Szvoboda, Mohos (Mayer, 81.), Papp (Bonyhárd, 88.) – Udvardi. Vezetőedző: Kovács László.

Gólszerzők: Udvardi (36., 1–0), Szvoboda (49., 2–0)

Támadólag lépett fel az Illés Akadémia, és ez meg is zavarta a vendégeket. A mieink a taktikai utasításokat betartva játszottak, és egy szép góllal meg is szerezték a vezetést. Teljesen megérdemelt egygólos előnnyel vonulhattunk szünetre. Fordulás után hamar kettőre nőtt a különbség, ami után a Ferencváros már többet támadott, de csak a hajrában tudott szépíteni. Kovács László csapata teljesen megérdemelten győzött.

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, taktikailag fegyelmezettek voltunk, jók voltak az átmeneteink mind támadásból védekezésbe, mind pedig fordítva. Tudtunk helyzeteket kialakítani. Úgy láttam, hogy a két szélén és centerben is gyorsabbak voltunk – ennek volt ez köszönhető a mezőnyfölényünk. Szép góllal szereztük meg a vezetést, majd második félidő elején Papp remek beadására nagyon jól érkezett Szvoboda és kettőre nőtt az előnyünk. Ezek után az ellenfél felívelésekkel próbálkozott, voltak is ezzel problémáink. Szépíteni tudtak, de már egyenlíteni nem maradt idejük, így összességében megérdemelten nyertünk

– nyilatkozta Kovács László, csapatunk vezetőedzője.