Gól nélkül nincs győzelem

Gól nélkül nincs győzelem

Hiába játszott többnyire nyomasztó fölényben akadémiánk U13-as csapata, mivel a helyzeteink kimaradtak, csak egy pont lett a Veszprém elleni derbi hozadéka.

Illés Akadémia U13 – Veszprémi FC USE U13 0–0
Illés Aka. U13:
Hajba – Bock, Orbán, Székely, Angler B. – Molnár B., Mihók, Módly – Szabó B. Cserék: Schepanski – Magadics, Dörnyei, Németh B., Szalma, Reiber, Dobovánszki. Vezetőedző: Szűcs János.

Szó szerint óriási iramban kezdték a meccset U13-asaink, akik futószalagon alakították ki a nagyobbnál is nagyobb lehetőségeket. Túlzás nélkül állítható, hogy az 5. percben már akár 5–0-ra is vezethettünk volna. A ziccerek viszont rendre kimaradtak, így pedig a folytatásban egyre bizonytalanabbak lettek a mieink, főként azért is, mert a vendégek hálóőre parádézott a kapuban.

A 0–0-a állásról induló második etapban aztán már a veszprémiek is feljebb merészkedtek, ám néhány szögletnél többre nem jutottak. Igaz, hogy sok veszélyt ifjú akadémistáink sem jelentettek. A felvonás hajrájában aztán Magadics Milán beadása után Szabó Botond került helyzetbe, de a vendégek cerberusa szögletre hárított.

A gól nélküli döntetlenről kezdődő harmadik negyed elején a látogatók dolgoztak ki egy nagy ziccert, de szerencsére a védőink a gólvonalról tisztázni tudtak. Ezt követően Angler Benett, Szabó Boti és Németh Barnabás is megszerezhette volna számunkra a vezetést, de ezek a lehetőségek is kimaradtak. Az etap hajrájában viszont az egyik veszprémi játékos találta el a keresztlécet, amiről a labda nagy mázlinkra a gólvonal elé vágódott. A kontrából aztán négy az egy ellen vihettük a labdát, de Németh Barni közvetlen közelről a kapusba lőtte a lasztit.

Az utolsó 20 percben inkább Szűcs János és Faggyas Milán tanítványai domináltak: előbb Szabó Boti, majd pedig Reiber Marcell próbálkozott távolról, eredmény nélkül. Ezt követően Szabó Boti közeli lövését, aztán Orbán Roland fejesét védte a végig remeklő veszprémi cerberus, így pedig maradt a 0–0-s döntetlen.

Egy érdekes, egyben furcsa mérkőzés volt. Az első negyed után nem gondoltam volna, hogy ez lesz a végeredmény. Ettől függetlenül végig próbálkoztunk, de ez ma egy olyan meccs volt, melyen akkor sem rúgtunk volna gólt, ha reggelig játszunk. Az ellenfélnek viszont gratulálok. Ügyesek voltak, beletették minden energiájukat, és ez egy pontot eredményezett nekik

– fogalmazott Szűcs János vezetőedző.