Két gólig jutott a Körhöcz-csapat

Két gólig jutott a Körhöcz-csapat

Az első félidő hajrájában voltunk eredményesek.

Illés Akadémia U14 – Burgenland Auswahl U14 2–0 (2–0)
Illés Aka. U14:
Hajba (Schepanski, 41.) – Németh B., Fonnyadt, Takács Á., Szalma – Sulea, Molnár B., Anlger B. – Lakatos, Szakács, Reiber. A 49. percben pályára léptek: Székely, Fazekas, Magadics, Varga M., Kovács B., Dobovánszky, Orbán, Bujdos. Vezetőedző: Körhöcz György.
Gólszerzők: Molnár B. (30., 1–0), Lakatos (38., 2–0)

Nemzetközi felkészülési találkozó várt az Illés Akadémia U14-re: a Ferencváros elleni, szombati zöld-fehér rangadó előtt az Őrvidéki Tartományi Válogatottat látta vendégül Körhöcz György együttese. A mieink voltak egyértelmű fölényben az első félidőben, de a 16-os környékén hiányzott a kreativitás. Félóra elteltével aztán megszereztük a vezetést: Reiber Marcell pontos szöglete után Molnár Barnabás lőtt a kapuba, 1–0. Még ebben a játékrészben növelni is tudtuk az előnyünket: Alex Sulea betörése után felnézett, visszagurított labdáját pedig Lakatos Krisztián értékesítette, 2–0.

A második félidőben néhány perc elteltével szinte teljes csapatát kicserélte a vezetőedző. Ebben a periódusban már többször eljutott a mi kapunkig az osztrák csapat, ám ha a védelmen is túl jutottak, Schepanski Noah eszén nem tudtak kifogni, így 2–0-ra megnyertük a találkozót.

Jól szolgálta a felkészülésünket a meccs. Az első 20 percben nyugodtan és jól futballoztunk, a játékunk vége – hogy az ellenfél mögé tudtunk kerülni – azonban hiányzott. Aztán jött egy olyan 10 perc, amikor türelmetlenek voltunk, túl direktet akartunk lenni, de a gól megnyugtatott bennünket. A sok csere után a rendszerünk valamelyest sérült, ekkor az ellenfél többször eljutott a kapunkig, ám amikor szükség volt rá, a kapusunk hárított

– értékelte a találkozót Körhöcz György.