Magabiztos siker a rajton

Magabiztos siker a rajton

A tavaszi idényt is győzelemmel kezdte az Illés Akadémia Fiatalok csapata.

A bajnokság alapszakaszának – ugyanis idén rájátszás is lesz – második felét a Gadavics – Bíró, Fazekas, Győrffy, Joó, Szeiler, Koronczai, Szabella, Marton, Bokor összetételben kezdte meg a gárda. Az első ellenfél az LK Bulls együttese volt.

Az első percekben már látszott, hogy a zöld-fehér csapat jó formában érkezett vissza szünetről, hamar meg is szereztük a vezetést. Szabella Olivér talált be, a védők szorításában lőtte ki a hosszút laposan a 10. percben. Nem sokkal később Fazekas találta meg újra Olit, ő lepörgette a labdát a középen érkező Biró Bence elé, aki a kapuba zúdított, 2–0. Gadavics kapus se unatkozhatott, legfőképp átlövésekkel tesztelték, de volt, amikor a gólvonalról mentett bravúrral. Az első félidő végén az ellenfél térfelén szereztünk labdát és a ziccert Koronczai valamit Győrffy játszotta le: Matyi iratkozott fel a gólszerzők közé, 3–0-val fordultak a csapatok.

A második félidőt is ugyanolyan tempóban kezdtük el, ahogy az elsőt abbahagytuk, Szabella Oli duplázott rövid időn belül és ezzel már ötre hízott az előnyünk. A mérkőzés alatt végig nagyon kombinatívan játszottunk, ennek mintapéldája volt Koronczai Patrik gólja is, melyet remekül kijátszva végül Fazekas Norbi készített elő, 6–0. Fazi ezután gólt is szerzett, a kapust átemelve vette be a vendégek kapuját, 7–0. Olivér kezdte, és ő is zárta le góljaink sorát, befele cselezve pókhálózta ki a hosszú felsőt, 8–0. A mérkőzés utolsó perceiben aztán az LK Bulls is – megérdemelten –szépíteni tudott, ezzel kialakítva a 8–1-es végeredményt.

A Fiatalok tehát magabiztosan indították a 2024-es naptári évet. Sportszerű meccset játszott a két fél, ahol csapatunk végig jó felfogásban játszott.

Illés Akadémia Fiatalok – LK Bulls 8–1 (3–0)
Gólszerzők: Szabella (4), Bíró, Győrffy, Koronczai, Fazekas