Két értékesített büntetővel igazságos döntetlen

Két értékesített büntetővel igazságos döntetlen

Végig jó iramú, kemény mérkőzésen a második félidőben született két gólnak köszönhetően 1–1-es eredménnyel ért véget  U17-es csapatunk hazai mérkőzése a Budapest Honvéd ellen.

Illés Akadémia U17 – Budapest Honvéd-MFA U17 1–1 (0–0)
Illés Aka. U17.: Kovács M. – Baján (Szabó L., 91.), Halász, Kovács B. (Deme, 82.), Stifter – Bonyhárd (Wolf, 69.), Horváth A., Nagy H. (Bolla B., 46.) – Mayer, Katona, Pruska (Ötvös, 69.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Ötvös (92., 11-esből, 1–1)

Az első félidőben főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Helyzet nem igazán adódott a küzdő felek előtt, de ebben jelentős érdeme volt a kitűnően megszervezett védelmeknek is. Szünet előtt aztán már Kovács Martinnak is akadt dolga: előbb egy életerős lövést, majd egy közeli fejest kellett hárítania ahhoz, hogy a szünetben is 0–0 legyen az állás.

Térfélcsere után sem sokat változott a koreográfia, azaz ziccerekig nem nagyon jutottak a csapatok. A 65. percben aztán a játékvezető kezezésért büntetőt ítélt a vendégek javára, amit László Máté magabiztosan értékesített is. Ezt követően a mieink komoly energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében és a 78. minutumban közel is álltunk ehhez, de Wolf Gergő 17 méteres lövése a keresztlécen csattant. Aztán a hosszabbítás pillanataiban összejött az egalizálás, ugyanis Ötvös Gábriel váltotta gólra a saját maga által kiharcolt 11-est, ezzel pedig ki is alakította az 1–1-es végeredményt.

Az első félidőben a védekezés terén rendben voltunk. Viszont az előrejátékban az utolsó passzok, főként a beadások rosszul sültek el. Azokban sokkal több volt. Szünet után egy vitatható 11-esből vezetést szerzett az ellenfél. Aztán volt egy-két komolyabb lehetőségük, hogy eldöntsék a meccset. Aztán az utolsó percben egy büntetőből egyenlíteni tudtunk. Úgy gondolom, hogy ez a teljesítmény a bajnokcsapat ellen elfogadható. Gratulálok a csapatnak

– fogalmazott a mérkőzés után Kovács László vezetőedző.