Remek széria szakadt meg

Remek széria szakadt meg

Az Illés Akadémia U14 ma nem tudta megismételni az elmúlt hetek kimagasló játékát.

Illés Akadémia U14 – Vasas Kubala Akadémia U14 0–3 (0–1)
Illés Aka. U14:
Őri K. – Tasnádi (Kiss B., 58.), Bolla Á., Kelemen, Nyári (Molnár L., 41.) – Hende (Söptei, 41.), Meskó (Markó, 56.), Krone – Szele (Tóth E., 41.), Klement, Papp (Virág, 41.). Vezetőedző: Szűcs János.

A Haladás Sportkomplexumban rendezett találkozója első félideje nem igazán szólt a mi támadójátékunkról. A második percben már egy 20 méteres lövést kellett hárítani Őri Krisztofernek, azaz a rendkívül erős és magas Vasas-játékosok kezdtek jobban. Átlövéseik nem találtak be, de egy kontra végén mégis náluk volt az előny: a 9. percben a mi jobb szárnyunkon lódultak meg a pirosmezesek, és a támadás végén Tögl Ádám talált a kapunkba, 0–1. A gól után is az angyalföldiek voltak a veszélyesebbek, a félidő felénél újabb Őri-bravúrra volt szükség. Egy-egy fellángolásunk nekünk is volt, de az utolsó-utolsó előtti passzok nem sikerültek, így igazán nagy helyzetünk nem volt. Ellenben a mi kapusunk többször is védett, a 34. percben egy tiszta lövőhelyzet után is a helyén volt Őri Krisztofer. A 37. percben aztán egy szép egyéni akció végén Nyári Olivér elé került a labda, akinek emelése a kapu tetején landolt.

A szünetben négy helyen is változtatott Szűcs János. Néhány perc elteltével megduplázta előnyét a vendégcsapat, Gyuriczky Dominik nagy helyzetben nem hibázott, 0–2. Az 53. perc hozta meg az addigi legnagyobb lehetőségünket: Söptei Bálint beadását Klement Dávid bólintotta a jobb kapufa mellé. Szenzációs passzt kapott a jobb szélről Klement pár perccel később, ám ziccerben kapu mellé lőtt. A 75. percben Söptei 21 méteres szabadrúgásánál védett nagyot a vendégkapus – a szöglet is jól szállt be középre, de Krone Niklas fejese is a Vasas 1-esének kezében halt el. Míg nálunk semmi nem jött össze, addig a vendégek ismét be tudtak találni a hajrában, így elvitték a három pontot a Rohonci útról.

Nagyon rossz felfogásban játszottunk az első félidőben. Semmit nem kaptam vissza abból, amit előre megbeszéltünk, illetve abból, amit elterveztünk. Nagyon hamar vezetéshez jutott az ellenfél, ami még inkább kapkodóvá tette a játékunkat. A szünetben változtattunk, átbeszéltük az addigiakat. Nagyon buta gólt kaptunk ennek a játékrésznek az elején is. Csak ebben a periódusban tudtuk nyomás alá helyezni a Vasast: több lehetőségünk is volt a szépítéshez, ám ezeket nem tudtuk gólra váltani. Nagyon nyitva voltunk már a végén, így ők egy kontrából elmentek és eldöntötték a mérkőzést. Ma jobb volt a Vasas, gratulálok nekik a győzelemhez, mi pedig készülünk a következő találkozóra

– értékelte a találkozót Szűcs János.