A második félidőben szereztük a góljainkat

A második félidőben szereztük a góljainkat

Horváth Rudolf együttese legyőzte a Honvédot a Haladás stadionjában.

Illés Akadémia U19 – Honvéd-MFA U19 2–0 (0–0)
Illés Aka. U19:
Pataki M. – Dezamits, Kozári, Tóth K., Horváth H. – Kovács P., Rosner, Szabó B. – Szvoboda (Borbács, 73.), Kállai Z., Bunevácz (Tama, 84.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Bunevácz (47., 1–0), Szvoboda (53., 2–0)

Esőáztatta gyep fogadta a csapatokat a Rohonci úton. Gyors játékkal rukkolt ki mindkét együttes, az egyérintős futballba azonban csúszott hiba itt is és ott is. Így rendkívül változatosan telt az első időszak, de a kapuk sokáig nem forogtak veszélyben. A félidő közepén egy szöglet után kerültünk bajba, de Pataki Márk átért a hosszúra és hárított, a kipattanót pedig mellé rúgták a kispestiek. A következő Honvéd-sarokrúgásnál mi kontráztunk, Szvoboda Dániel jó 80 méteres sprint után Bunevácz Bencének játszott volna, ám egy vendégvédő szögletre mentett. A 43. percben Rosner Gergő–Szvoboda Dani-összjátékot követően utóbbi lőtt 20 méterről a jobb sarok mellé.

A fordulás után nem sokkal a középpálya jobb szélén kaptunk szabadrúgást. Dezamits Dominik adott középre, egy védő oldalra csúsztatta a labdát, amit Bunevácz Bence levett, és egy befelé megcsinált jó csel után a hosszú sarokba tekert mesteri módon, 1–0. A meccs változatossága a gól után is megmaradt, egy szép vendégakció végén Tóth Kristóf tökéletes ütemű becsúszással mentett az utolsó pillanatban. Újabb pontrúgás, ezúttal egy szöglet hozta meg a második gólunkat. Szabó Bence sarokrúgását középre fejelték ki a kispestiek, Szvoboda Dániel pedig egy igazítás után a 16-os vonaláról a bal alsó sarokba belsőzött, 2–0! Inkább a vendég térfélen pattogott a labda ezek után is, sőt, volt olyan is, hogy egy kis cifrázásra is tellett a mieinktől – Tóth Kristóf karmestereket megszégyenítő csellel ültette le a középpályán az egyik kispesti játékost. A hátralévő időben különösebb változás nem történt, a mieink teljesen megérdemelten tartották itthon a három pontot.

A győzelem azt jelenti, hogy egy meccsel többet játszva, mint a mögöttünk lévő, ám két pont előnnyel állunk a bajnoki tabella második helyén.

A múlt heti vereség után szerettünk volna javítani. Pláne ma, hiszen a Haladás stadionjában játszhattunk, így természetesen a győzelem mellett a cél az is volt, hogy jó képet alakítsunk ki magunkról. Az első félidő ki-ki meccse után jött a térfélcsere: ebben a periódusban pedig tettünk annyit, hogy megérdemelten nyerjünk. Többen is kiemelkedő teljesítmény nyújtottak – az egész mérkőzést tekintve főleg hátul, ám a második félidőre a támadók is feljavultak, így el tudtuk dönteni a három pont sorsát. Most már olyan lépéseket teszünk, ami arra hívat bennünket, hogy a dobogón zárjuk a bajnokságot

– értékelte a mérkőzést Horváth Rudolf.