Két „érdekes” találattal nyert a Honvéd

Két „érdekes” találattal nyert a Honvéd

Egy kezezésért megítélt büntetővel, valamint egy kezezés után elért góllal győzte le a fővárosi együttes 2–0-ra U16-os csapatunkat.

Budapest Honvéd-MFA U16 – Illés Akadémia U16 2–0 (1–0)
Illés Aka. U16.:
Németh H. – Bonchis, Stefanich, Bodrogi, Deme – Horváth A., Lehel (Máté, 82.), Csörnyei (Szentkirályi, 46.) – Takács-Földes (Kopácsi B., 59.), Horváth B. (Sabia, 68.), Wolf. Vezetőedző: Németh Richárd.

A rendkívül jó erőkből álló fővárosi együttessel a bajnokság alapszakaszának első fordulójában már találkozott Budapesten U16-os csapatunk és akkor egy nagyon kiegyenlített meccsen szenvedtek a mieink 2–1-s vereséget. A mostani derbi első félideje is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, ugyanis egyik gárda sem tudott a másik fölé kerekedni. Ugyan a piros-feketék többet birtokolták a labdát, de mezőnyfölényük helyzetekben nem igen nyilvánult meg. Sőt, Wolf Gergő révén még akár a vezetést is megszerezhették volna akadémistáink, de a kapufa hárította támadónk próbálkozását. A 39. percben viszont egy teljesen vétlennek nevezhető kezezésért a játékvezető „könnyű síppal” 11-est ajándékozott a hazaiaknak, akik ezt gólra is váltották, ezzel pedig a szünetben 1–0-ra mentek.

Térfélcserét követően Németh Richárd és Körhöcz György tanítványai megpróbáltak visszajönni a meccsbe, de a játékvezető a folytatásban is inkább a Honvédnak kedvezett. Az 58. minutumban az egyik fővárosi játékos kézzel tette maga elé a labdát, majd Kruppai Adriánt hozta ziccerbe, aki ezt ki is használta és máris 2–0 volt oda. A folytatásban még Horváth Barnabás szépíthetett volna, de „löbbölése” elkerülte a hazaiak kapuját. Így pedig összességében a fővárosiak két találattal jobban bizonyultak.

Ezúttal nem tudtunk olyan minőségi játékot produkálni, mint legutóbb a MOL Fehérvár FC ellen. A hazaiak jóval többet birtokolták a labdát, de sok helyzete egyik csapatnak sem igen adódott. A Honvéd fizikálisan óriási fölényben volt, így a srácok hiába tettek meg mindent a siker érdekében. Sajnos a kispadon többnyire olyan játékosaink voltak, akik csak nem régiben kapcsolódhattak be a közös munkába. Például betegségből felépülve. Így pedig nem igen tudtunk változtatni a játék képén, bár Szentkirályi Gergő kifejezetten jól szállt be. Szombaton az MTK ellen lesz lehetőségünk a javításra

– fogalmazott a mérkőzést követően Németh Richárd vezetőedző.