A Rohonci úton továbbra sem megy

A Rohonci úton továbbra sem megy

A Soroksár egy rendkívül kérdéses büntető után szerzett gólt.

Több mint kéthónapos rossz szériát zárt le a Haladás az elmúlt vasárnap, hiszen a január 30-i győri győzelem után végre ismét három pontot gyűjtöttek be a zöld-fehérek. A siker ízének kiélvezésére sok idő nem jutott, hiszen ma már újabb Merkantil Bank Liga-találkozó várt a vasiakra. Németh Szabolcs nem változtatott a győztes csapaton, azaz a Rózsa – Kállai K., Csató, Németh M., Bosnjak – Kiss B., Holdampf, Tóth Máté, Doktorics – Tóth-Gábor, Tóth Milán összeállítású gárdát küldte ki a kifogástalan állapotú Rohonci úti gyepre. Mindez azt jelenti, hogy Rózsa Dániel kapusedzőnk mellett a korábbi Illés Akadémia-növendékek közül Kállai Kevin, Kiss Bence, Tóth Máté, Doktorics Áron, Tóth-Gábor Kristóf és Tóth Milán szerepelt a kezdőcsapatban, míg a padon – többek mellett – Simut Mario Lucas, Szekér Ádám és Tarján Patrik vártak bevetésre. Horváth Rajmund és Szijjártó Ármin sérülés miatt maradtak ki a keretből.

Az első bő húsz perc egyértelműen a soroksáriaké volt, ők dolgoztak ki több helyzetet, volt, hogy ordító ziccert is hibáztak: 2 lépésről üres kapu mellé rúgta a feketemezes center a labdát. Aztán éledezni kezdett a Haladás, és csak a szerencse mentette meg a vendégeket a góltól. Előbb Tóth-Gábor Kristóf alakított ki saját magának lövőhelyzetet a büntetőterületen belül, a 14 méteres lövés a bal oldali kapufáról pattant kifelé. Nem sokkal később Tóth Milán szabadrúgását szedte ki a vendégek kapusa bravúrral a léc alól, majd Kiss Bence 16 méteres lövésénél a jobb oldali kapufa segítette ki a Soroksárt. A szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok.

Csilus Tamás érkezett csereként Kállai Kevin helyett a fordulás után. Rögtön előtte adódott lehetőség: szabadrúgását ütötte szögletre a soroksári hálóőr. Ziccerrel és lövéssel válaszoltak a vendégek: az előbbit köszönhettük, a másodiknál Rózsa védett nagyot. A helyzetek sokasága folytatódott: Kiss Bence nagy labdáját Tóth Milán egyből rúgta kapura 11 méterről, de Varga ezt is hárította. Úgy tűnik, hogy a rendkívül könnyű síppal befújt 11-esek csapata a Soroksár: ott egy 93. percben testtel blokkolt labdáért kaptak ajándék-büntetőt, ezúttal pedig egy olyan esetért, amikor inkább Kiss Bencével szemben történt szabálytalanság. A 11-est Lőrinczy értékesítette a 68. percben, 0–1. További cseréket hajtott végre Németh Szabolcs, a Hali immáron négy támadóval: Délczeggel, Tóth Milánnal, Monorival és Lencsével rohamozott, de betalálni így sem sikerült, így zsinórban hetedik hazai vereségét szenvedte el a szombathelyi együttes.