Két edzőtábor között Bolla Bálint

Két edzőtábor között Bolla Bálint

Múlt héten két napon át Telkiben volt összetartása az U16-os válogatottnak, vasárnaptól csütörtökig pedig Zalakaroson készül majd a keret, melynek az Illés Akadémiáról Bolla Bálint a tagja.

Telkiben tényleg nem töltöttünk túlságosan sok időt. Igazából már ott is a szlovének elleni páros csatára készültünk. Lényegében három edzést tartott a Belvon Attila vezette szakmai stáb.

Milyen jellegűek voltak ezek a gyakorlások?

Az első két tréningen mérkőzés közben előforduló különböző szituációk voltak terítéken. Gyakoroltuk például a pontrúgásokat és a bedobásokat is. Nem voltak igazán intenzívek ezek a tréningek, inkább a taktikáról szóltak. A harmadik, egyben utolsó foglalkozáson meccsjáték volt.

Mennyire hátrány a számodra, hogy az akadémiánkról csak te vagy tagja a keretnek?

Nem érzem ezt hátránynak, mivel szinte baráti társaságot alkot a keret. Már elég sokat voltunk együtt, így volt lehetőségünk megismerni a többieket. Most összesen 22 játékos és 3 kapus vett részt az edzőtáborozáson, de szerintem mindenki jól érezte magát.

A hazaérkezésed után bizonyára a te kedved elromlott, mivel a Fradi elleni bajnokit elveszítette az U17-es csapatunk, ráadásul ezen a mérkőzésen meg is sérültél.

Érdekes mérkőzés volt, melyen szerintem nem érdemeltünk vereséget. Az én számomra tényleg még fájóbb volt a történet, mivel meg is sérültem. Szerencsére most már jól vagyok, a vádlim teljesen rendbe jött. Várom a szombati, Újpest elleni meccset, aztán pedig irány Zalakaros.

Ez most egy hosszabb összetartás lesz. Mit lehet előzetesen tudni a programról?

Lényegében öt napot töltünk majd együtt. Ez alatt a szlovénekkel kétszer is összemérjük majd a tudásunkat. Kedden Nagykanizsán, míg csütörtökön Szlovéniában meccselünk velük. Én már az első mérkőzésen szeretnék bekerülni a kezdőbe.