Egyetemisták órája az Illés Akadémián

Egyetemisták órája az Illés Akadémián

Kívés István az ELTE Savaria Egyetemi Központ Testnevelési és Sportközpontjának vezetője tartott órát az Illés Akadémia épületében.

Szeptember utolsó teljes hetének közepén nem csak az Illés Gimnázium tantermeiben zajlott oktatás a Nyugat-Magyarországi Utánpótlás-nevelési Centrum épületében. Vendégeink voltak, méghozzá az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara Sporttudományi Intézetének hallgatói. A csoportot Kívés István vezette, és a résztvevők a sport- és rekreációszervezés szakon tanulnak. Köztük volt Vajda Bence is, aki 2017 és 2021 között, azaz az U15-ös korosztálytól „kiöregedéséig” az Illés Akadémia növendéke volt.

A „sportszervezetek működtetése” óra keretében Tóth Miklós tartott előadást: a csoport végigjárta a különböző területeket, és betekintést nyerhettek az akadémiai működésbe. Az Illés Akadémia utánpótlás-managere kitért a szombathelyi utánpótlás-nevelő centrum alapítására és mintegy másfél évtizedes működésére, valamint példákat hozott fel arra, hogy milyen összefüggések is vannak a sport, az egészség, a szervezés, a logisztika és a tervezés területein. Megvilágította a működési hátteret, beszélt a humánerőforrás-menedzsmentről, és arról, hogy többen is tanulmányaik gyakorlati része során, vagy azt követően kerültek az Illés Akadémia kötelékébe – ezzel is jelezve azt, hogy a diplomaszerzés után intézményünk is nyitott az új szakemberek foglalkoztatására.

A visszajelzések alapján a hallgatók egyrészt jól érezték magukat, másrészt rendkívül hasznos volt számukra a „terepen” megszerzett információk begyűjtése.