Két duplát kértünk!

Két duplát kértünk!

U15-ös leánycsapatunk 4–1-es győzelmet aratott a Pécsi MFC ellen az esztendő utolsó hazai mérkőzésén.

Illés Akadémia-Viktória U15 – Pécsi MFC U15 4–1 (1–0)
Illés Aka.-Viktória U15:
Czuczai D. (Németh F., 73.) – Imre A., Takács M., Lukács K., Licskai L. – Sági F., Gulyás Sz. (Harmath R., 41.), Bihari P. (Ferenczi H., 73.) – Gulyás Dzs. (Bihari Cs., 41.), Alasz H. (Kóródi A., 73.), Polovics D. (Gulyás L., 73.) Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Alasz H. (24., 1–0; 43., 2–0), Polovics D. (45., 3–0; 67., 4–1)

Az őszi idény utolsó hazai bajnoki mérkőzése várt U15-ös leánycsapatunkra szombat délelőtt, a mieink a Pécs együttesével néztek farkasszemet. A találkozót megelőzően mindkét alakulat 17 ponttal állt a tabellán, így rangadóra, „hatpontos” mérkőzésre számíthattunk.

Remekül kezdtük a mérkőzést, már az első percektől kapujuk elé szegeztük a baranyaiakat. Mezőnyfölényben futballoztunk, tetszetős, formás támadásokat vezettünk a széleken, melyeknél nem sok hiányzott, hogy góllal fejezzük be őket. A 24. percben aztán megtört a jég, Alasz Hanna találatával sikerült megszereznünk a vezetést. A gól után sem lassítottunk, fegyelmezetten, felszabadultan játszottunk, a szünetre pedig egyólos előnnyel mehettünk. A fordulás után percek álomszerűen alakultak számunkra: előbb a 43. percben Alasz Hanna szerezte meg második találatát, majd két minutummal később egy szenzációs akció végén Polovics Dorina is feliratkozott a gólszerzők közé, 3–0 volt ekkor az állás. A folytatás aztán nem egészen úgy alakult, ahogy mi szerettük volna: a pécsiek nem adták fel, óriási küzdelem folyt a pályán kemény párharcokkal, egy szabadrúgás után pedig a szépítés is összejött a vendégeknek, akik ezt követően is támadásban maradtak. 3–1 után szükség volt rá, hogy megnyugodjanak, rendezzék a sorokat lányok, Polovics Dorina második gólja nagyon fontos pillanatban érkezett, visszaállt a háromgólos differencia (4–1). A hátralévő időben már nem is engedtük ki az előnyt a kezeink közül, így 4–1-es sikerrel búcsúztunk a hazai pályától a 2022-es esztendőben.

Örülök, hogy sikerült nyernünk ezen a találkozón, különösen azért, mert a lányok rengeteg munkát tesznek bele, nagyon sokat dolgoznak, és ez egyfajta visszacsatolás számukra. A bekapott gólunk után ugyan voltak meleg pillanatok, nyomtak a pécsiek, de úgy gondolom, a sikerünk egy pillanatra sem forgott veszélyben. Jól játszottunk, szép támadásokat vezettünk, amelyekből sikerült is gólokat szereznünk, megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot

– értékelt a mérkőzés után Ferencsik Evelin