Győzelemmel biztosította be első helyét az Illés Akadémia U16

Győzelemmel biztosította be első helyét az Illés Akadémia U16

A Viharsarokból térhet haza három ponttal Sátori Barnabás és Körhöcz György együttese.

Békéscsabai Előre FC U16 – Illés Akadémia U16 0–1 (0–0)
Illés Aka. U16: Farkas D. (Pfeiffer, 62.) – Pécskai, Tóth Á., Blum, Erdei (Bécsy, 62.) – Palkó, László, Zsiga (Gyapjas, 62.) – Bene, Csalló (Pénzes, 79.), Pljesovszki (Szakasics, 62.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.  
Gólszerző: Palkó (81., 0–1)

Az U16-os bajnokság Alap-csoportjának utolsó fordulójában Békéscsabára buszozott az Illés Akadémia U16. A mieink ennek a találkozónak az eredményétől függetlenül az első helyen zárták az őszt, míg a lila-fehérek a nyolcadik pozíciót foglalták el.

Ennek megfelelően szervezett csapat képét mutatták a csabaiak, inkább a biztos védekezésre rendezkedtek be. Egyértelműen nálunk volt sokkal többet a labda, nagy fölényben futballoztunk. A hazaiak a kontrákban bíztak, mi azonban ezeket megfelelően hatástalanítottunk már messze a kapunktól.

Építettük a játékot, próbáltuk szélen mögéjük kerülni, de az utolsó passzok és a kapu elé érkezések nem voltak meg. A támadózónában pontatlanok voltunk. A nyomásunk azonban csak góllá érett: a 81. percben Csalló Kristóf lekészítése után Palkó Áron lőtt a kapuba 20 méterről, kialakítva ezzel az 1–0-s szombathelyi győzelmet.

Az elsődleges szempontunk az volt, hogy ma az eddig kevesebbet játszók is lehetőséget kapjanak, megmutatva magukat bajnoki mérkőzésen is. Fontos volt az is, hogy győzelemmel zárjuk ezt a szezont – ezt pedig teljesítették is a srácok. Annak ellenére, hogy nem volt igazi tétje a találkozónak – meg volt a srácok önbecsülése, nem vették félvállról a mérkőzést! Győzelemre játszottunk és el is hoztuk a három pontot! Gratulálok nekik a mai sikerhez és a keret minden tagjának az egész őszi produkcióhoz

– nyilatkozta Sátori Barnabás.