Az eredménnyel elégedettek lehetünk

Az eredménnyel elégedettek lehetünk

A megszokottnál gyengébb játékkal tudott 1–0-ra nyerni a DVTK otthonában akadémiánk U15-ös együttese.

Diósgyőri VTK U15 – Illés Akadémia U15 0–1 (0–0)
Illés Aka. U15.:
Németh B. – Tasnádi Á. (Kiss B., 77.), Krone (Szilvási, 28.), Kelemen, Hende (Molnár L., 59.) – Meskó, Szücs, Söptei – Sági (Tóth E., 41.), Sipos-Kiss (Klement, 41.), Liplin (Szele, 59.). Vezetőedző: Németh Richárd. Gólszerző: Meskó (50., 11-esből, 0–1)

Némi meglepetésre nem kezdte jól az idegenbeli mérkőzést az egyértelműen esélyesként szereplő U15-ös együttesünk. Ebben bizonyára picit a műfüves játéktér is ludas volt, ám ettől függetlenül furcsa volt, hogy mennyire nem találta a ritmust Németh Richárd és Varga Roland együttese. Igazából sem a támadásépítés, sem pedig a védekezés nem működött az elvárt szinten. De még az átmenetekkel is komoly probléma volt. A srácok agresszivitásban sem azt hozták, amit megszoktunk tőlük. Ráadásul a 28. percben le kellett cserélni a rosszullétre panaszkodó, korábban betegeskedő Krone Niklast. Szerencse, hogy az első félidőben még így sem kerültünk hátrányba.

A 0–0-ról induló második játékrész elején aztán felpörögtek akadémistáink és szűk negyedóra alatt döntésre is vitték a dolgot. Több ígéretes helyzet mellett egy 11-est is összehoztunk, amit a sértett Meskó Márk váltott gólra. Sajnos az 1–0-s vezetés nem nyugtatta meg a mieinket, és a folytatásban ismét jöttek a mérkőzés elején már megtapasztalt hibák. Az ellenfél ettől pedig vérszemet kapott és komoly energiákat mozgósított az egyenlítés érdekében. Szerencsére, csak kapufáig jutottak a hazaiak. Ugyan a mi csapatunk is vezetett néhány reménykeltő kontrát, ám újabb gólt már nem sikerült elérnünk, így pedig maradt az 1–0-s Illés-győzelem.

Azt gondolom, hogy a játékkal egyáltalán nem lehetek elégedett. Az eredmény viszont önmagáért beszél, idegenből sikerült elhoznunk a három bajnoki pontot

– tért ki a leglényegesebb dolgokra Németh Richárd vezetőedző.