Három Illés Akadémia-játékos a legjobbak legjobbjai között

Három Illés Akadémia-játékos a legjobbak legjobbjai között

A Magyar Labdarúgó-szövetség negyedik alkalommal rendezte meg az UEFA kezdeményezésére indított leány U14-es fejlesztési programot.

A koronavírus-járvány után ismét teljes mezőnnyel, mind a négy csapattal lebonyolított záró mini-tornán három játékos, Alasz Hanna, Csombor Luca és Sági Fruzsina képviselte akadémiánkat. Hanna sajnos a torna első napján megsérült, ráesett a csuklójára, de így is szerepe van abban, hogy a Nyugati régió válogatottja mindhárom ellenfelét le tudta győzni.

Az UEFA segítségével, ötletére megkezdett programban, negyedik alkalommal mérhettük fel a leány U14-es korosztályt, az országot négy régióra osztva kerestük a tehetségeket. A nagyszerű körülmények között lezajlott megmérettetésen a szakemberek kiválasztották azokat a játékosokat, akik novemberben a szintén UEFA-rendezésű U15-ös Fejlesztési Tornán a magyar válogatottat alkothatják majd. Külön öröm számunkra az is, hogy nézők is lehettek a mérkőzéseken, így a szülők, hozzátartozók is minden akadály nélkül tudtak szurkolni a lányoknak

– nyilatkozta a rendezvényről Kiss László, az MLSZ női szakágának vezetője.