Kemény mérkőzés, megérdemelt győzelem a bajnoki főpróbán

Kemény mérkőzés, megérdemelt győzelem a bajnoki főpróbán

U15-ös leányaink a második félidőben döntötték el a Mura elleni összecsapás sorsát.

Illés Akadémia-Viktória U15 – ZNK Mura Nona U15 2–0 (0–0)
Illés Aka.-Viktória U15:
Gertner L. – Imre A. (Kumánovich K., 63.), Széplaki S., Schőnig R., Doncsecz A. – Bihari P., Bihari Cs., Harmath R. (Karancsi E., 53.) – Stróbli K. (Bedőcs L. S., 46.), Horváth A. (Imre B., 63.), Sipos-Kiss V. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők:
Karancsi E. (66., 1–0), Bihari Cs. (78., 2–0)

Utolsó felkészülési mérkőzéséhez érkezett U15-ös leánycsapatunk, a mieink szombat délelőtt a szlovén ZNK Mura Nona gárdáját látták vendégül. Jól kezdtük a találkozót, Sipos-Kiss Virág révén hamar ziccerbe kerültünk, a vezetés megszerzése azonban még váratott magára. Egyértelmű mezőnyfölényben futballoztunk, kapura veszélyesebbek voltunk ellenfelünknél, azonban egyáltalán nem volt könnyű dolgunk foggal-körömmel védekező, rendkívül kellemetlen stílusú ellenfelünkkel szemben. Nagy küzdelem zajlott a pályán, minden labdáért csúsztak-másztak a játékosok, a kapuk viszont érintetlenek maradtak, 0–0-ról folytatódott a találkozó. A játék képe a folytatásban sem igazán változott, birtokoltuk a labdát, próbáltuk játszani a saját kombinatív, sokpasszos játékunkat, mindezek mellett azonban sajnos kemény belépők, néhol futballpályára nem illő momentumok „tarkították” a mérkőzést. Sokat tettünk a vezetés megszerzéséért, ami a csereként pályára lépő Karancsi Emma révén sikerült is a 66. percben, játékosunk gyönyörűen lőtte ki a jobb alsó sarkot. Ezt követően is lendületben maradtunk, több veszélyes kiugratásunk is volt, egy ilyen szituáció és egy utolsó emberként elkövetett szabálytalanság után pedig tíz emberre fogyatkozott ellenfelünk. A végjáték sem telt eseménytelenül, a 78. percben a Bihari Patrícia által kiharcolt büntetőt ikertestvére, Csenge értékesítette, kialakítva ezzel a mérkőzés 2–0-s végeredményét. A jövő héten már bajnoki mérkőzés vár leányainkra, augusztus 18-án pénteken 13 óra 30 perces kezdettel a Szeged csapata látogat hozzánk.

Kemény ellenféllel találtuk magunkat szemben, akik nem igazán építkeztek, inkább keményen, olykor agresszívan romboltak, amivel az első játékrészben nem igazán tudtunk mit kezdeni. Nem tudtuk a saját játékunkat játszani, kapkodtunk, elrugdostuk a labdákat. A szünet után szerencsére tudtunk változtatni ezen, birtokoltuk a labdát és sokkal több helyzetet alakítottunk ki. A mai mérkőzésen az egy az egy elleni szituációk domináltak, melyekbe keményen belementünk, ez nagy öröm számomra. Védekezésben akadtak hibáink, elcsúszások, nagy távolságok, de ezeket természetesen gyakorolni fogjuk és igyekszünk őket kiküszöbölni. Egy biztos, nagyon örülök, hogy sérülés nélkül lehoztuk a mérkőzést, már nagyon várjuk a jövő pénteki, Szeged elleni bajnoki rajtot. Gratulálok a lányoknak

– összegezte a látottakat Ferencsik Evelin vezetőedző