Hármas torna, egy-egy győzelemmel és vereséggel

Hármas torna, egy-egy győzelemmel és vereséggel

A pozsonyi Slovan és a budapesti Honvéd látogatott az Illés Akadémiára.

Az U12-es korosztályunk mini torna keretében fogadta a pozsonyi Slovant és a Honvéd-MFA együttesét. A Tóth Zsolt vezette zöld-fehérek Sóvári Dávid, Pálla Norbert – Fazekas Bruno, Szukics Alex, Németh Kristóf, Bajzek Benedek, Német Ádám, Babos Kolos, Károlyi Levente, Varga Vince Lőrinc, Jáger Noel, Giliczó László, Wilcsek Roland, Pető-Takács Botond, Rajtosics Marcell kerettel vágtak neki a két, egyenként 2X20 perces találkozónak.

Hiába a nagy meleg, komolyan egymásnak esett az első találkozón az Illés Akadémia és a Slovan. A 7. percben Károlyi Levente szabadrúgása centikkel kerülte el a jobb felső sarkot. Egy perc múlva egy vendégtámadás végén hiába védett nagyot Sóvári Dávid, a kipattanót értékesítették a szlovákok. 0–1. Negyedóra elteltével büntetőhöz jutottunk, ami sajnos kimaradt. Szögletek után is veszélyeztettünk, mégis egy jobb oldali akció végén tudtunk egyenlíteni: a középre érkező labdát Károlyi Levente pofozta a hálóba, 1–1.

Ahogy az első játékrész eleje, úgy a II. félidő nagy része is a vendégeké volt. Pálla Norbert egy 8 méteres lövést spárgázott szögletre, sőt, nem sokkal később egy ziccernél is lábbal hárított. A 35. percben aztán egy védők mögé belőtt labdát fejjel juttattak a pozsonyiak a kapunkba, 1–2. Varga Vince Lőrinc lövésénél jártunk közel a 2–2-höz, ám centikkel mellé ment a labda, így a Slovan nyerte meg a csatát.

A torna második találkozóján a szlovákok 4–2-re győzték le a Honvéd-MFA együttesét.

A harmadik mérkőzésen hengerültünk az első félidőben: háromszor is tökéletesen működött a Babos Kolos–Varga Vince Lőrinc-páros. Előbb Vince szolgálta ki Kolost remekül, majd Kolos kétszer is kiváló feladónak bizonyult, így a szünetre háromgólos előnyt építettünk fel. A fordulás után sem adta fel a Honvéd, kapufáig jutottak, emellett pedig mi is megrúghattuk volna a negyediket. A győzelmünk nem forgott veszélyben.

Nemzetközi gyorsvonatként jött velünk szembe a Slovan – ez nem baj, a gyerekek látják, hogy mi az a szint, ahová szeretnénk eljutni és megérthetik, hogy az edzéseken mi és miért is történik; érzékelik, hogy a gyakorlatokat miért úgy és ahogy végezzük el. Aztán a második mérkőzésen nagy fölényt alakítottunk ki a Honvéd ellen, tudatos akciókat építettünk fel, szép egyéni megoldásokkal is operáltunk. Erre a játékra lehet alapozni, igaz, védekezésben és átmenetekben is láttam hibákat. A torna megmutatta, hogy milyen lehetőségeink vannak. Benne vagyunk az alagútban, látjuk a fényt a végén – amit el is fogunk érni, mert ha félsz, jobb, ha nem remélsz! Összességében rendkívül hasznos volt a mai nap, gyakorlunk tovább, hogy napról napra még tovább fejlődhessünk

– értékelt a mini torna végén Tóth Zsolt vezetőedző.