Kemény csata, egygólos U19-es vereség

Kemény csata, egygólos U19-es vereség

Az MTK óriási erőket mozgatott meg ahhoz, hogy elvigye a három pontot Szombathelyről.

Illés Akadémia U19 – MTK Budapest U19 0–1 (0–0)
Illés Aka. U19.:
Gróz – Dezamits, Woth, Tarján, Bényei (Nagy Zs., 83.) – Palkó, Bunevácz, Rosner – Horváth R., Markó, Heiter (Kállai Z., 53.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

A visszavágás vágya is fűtötte Horváth Rudolf és Horváth András együttesét, hiszen az MTK-tól az ősszel nagy verést kaptak a mieink. A Kiemelt-csoportot az Illés Akadémia 19, a budapesti kék-fehérek 16 ponttal zárták.

A nagy szél ellenére élvezetes játék alakult ki: míg nálunk eddig egy játékos, Dezamits Dominik, addig az MTK-ban már négyen is bemutatkoztak a felnőttek között. Egy hibát követtek el a mieink: a második félidő legelején használta ki a hibánkat az MTK, és ez döntőnek bizonyult – egy gyors bontás után tudta megszerezni a vezetést – míg később kiderült, ezzel együtt a győzelmet – a vendégcsapat.

Az eredmény ellenére nem vagyok csalódott: három NB I-es futballistával és válogatott-játékosokkal felálló MTK ellen helyenként minőségi futballt produkáltunk nagyon fiatal csapatunkkal. Hihetetlen fejlődésen mentek keresztül többen is, de ezért jelenleg megfizetjük a tanulópénzt. Sok párharccal tarkított mérkőzés alakult ki: ők próbáltak ránk erőltetni a kispasszos játékukat, amit levédekeztünk. Mi a megszerzett labdákból építkeztünk, igyekeztünk stabilak maradni hátul, pontrúgás után pedig veszélyeztetni. Tulajdonképpen elégedett vagyok: fegyelmezettek voltunk, és érzem, hogy tavasszal fogunk mi még meglepetést okozunk.
Ma a bekapott gól lett igazán jó a meccs: támadólag léptünk fel, a cserék is jól szálltak be, próbálkoztunk, de gólt nem tudtunk szerezni. Az eredmény fáj, de tudjuk, hogy a javunkat szolgálta ez a mérkőzés is. Készülünk a szintén nagyon „fullos” Honvéd ellen, azon vagyunk, hogy pár hét múlva, ezek a ki-ki meccsek a mi javunkra dőljenek már el. Idegenben is stabilan és bátran fogunk játszani

– részletezte a látottakat Horváth Rudolf.