Győzelemmel rajtolt az U17-es csapatunk

Győzelemmel rajtolt az U17-es csapatunk

A mieink góljain hárman osztoztak.

Illés Akadémia U17 – Gyirmót SE Győr U17 4–2 (3–1)
Illés Aka. U17.:
Szekeres – Németh Á., Vert, Kozári, Horváth H. – Kovács P., Szabó B., Tama – Kovács A., Horváth K. (Vigh P., 78.), Papp Cs. (Lórántfy, 46.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerző: Tama, Horváth K. (2), Kovács A.

A 2020/2021-es Kiemelt bajnokság 9. helyén záró U17-es együttesünk a rájátszást a „B” jelű csoportban kezdhette meg. A célunk nem is lehet más, mint nyolc gárdát felvonultató szakaszban az 1-4. helyek elérése. Erre a sorozatra 6 pluszpontot hoztak magukkal Tama Gergőék.

Az első fordulóban az Alap bajnokság harmadikja, a Gyirmót SE látogatott Szombathelyre. A rendkívül erős szél befolyásolta a találkozót, így meg-meggondolandó volt, hogy felemeljék-e a labdát a fiúk. Annak ellenére, hogy néhány veszélyes beadás után Szekeres Enzónak kellett közbeavatkoznia, a mieink szerezték meg a vezetést. A bal szélről a védők mögé beívelt labdára Tama Gergő startolt rá, és a rárontó kapus alatt laposan lőtt a kapuba, 1–0. A Gyirmót ezek után sem vitt vissza a bátor futballjából, és erőfeszítéseiket siker koronázta. Labdát veszítettünk a saját térfelünkön, és a sötétkék-mezesek pontos passzai után utat talált a labda a kapunkba. Nem sokáig állt ikszen a meccs, ugyanis egy újabb védők mögé belőtt labdát Horváth Krisztián vett le jól, a közben visszazáró bekkeket két jó csellel lerázta magáról, majd jobbal belsőzött a kapuba, 2–1. Nem sokkal később egy jobb oldali akció végén Kovács Péter ívelte középre a labdát: az ötös rövid sarkánál érkező Horváth Krisztián – két védővel a nyakán – a felső sarokba bólintott, 3–1.

Szünet után is igyekeztünk birtokolni a labdát, de sokszor voltunk türelmetlenek. Ennek ellenére egy pontos indítással Tama Gergő húzott kapura, kicselezte a hálóőrt, aki csak felborítani tudta – a labda továbbcsorgott, Kovács Attila pedig éles szögből 3 méterről az üres kapuba lőtt, 4–1. Sajnos ezek után újabb védelmi hibát követően ismét gólt ért el a Gyirmót – így gólgazdag találkozón 4–2-re győztek a zöld-fehérek.

A mai napnak tulajdonképpen egyetlen pozitívuma volt, méghozzá az, hogy begyűjtöttük a három bajnoki pontot

– összegzett tömören Sátori Barnabás a mérkőzést követően.