A zárófelvonásban vittük dűlőre a dolgot

A zárófelvonásban vittük dűlőre a dolgot

Az utolsó etapban három gólt szerezve verték U12-es akadémistáink 5–2-re a vendég fehérvári együttest.

Illés Akadémia U12 – MOL Fehérvár FC U12 5–2 (1–1, 1–0, 0–1, 3–0)
Illés Aka. U12:
Dudás – Majlinger, Molnár B., Hányi B., Lajos – Novák, Lengyel Á., Németh L. – Baranyi. Cserék: Kovács V. – Tóth N., Németh N., Boda. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők:
Baranyi (18., 1–1, 71., 4–2), Lengyel Á. (28., 2–1), Boda (64., 3–2), Tóth N. (78., 5–2)

Nem indult a legjobban számunkra mérkőzés, ugyanis a vendégek már a 3. percben előnybe kerültek: egy szép akciót zártak góllal. Ezt követően is jól játszottak a fehérváriak, ám a labdaszerzéseket követően a mieink is jól mentek át támadásba. A 18. percben is egy ilyen forgatókönyv végén egyenlített Baranyi Borisz.

Az 1–1-es állásról kezdődő második etapban mindkét gárda futballozni akart, amiből egy remek, nyílt mérkőzés kerekedett. Aztán a 28. percben Tóth Noel labdaszerzése után Lengyel Ágoston alakította 2–1-re az eredményt.

A harmadik felvonás is csupán egyetlen gólt tartogatott, s mivel azt a vendégek szerezték, döntetlen állásról indult a zárónegyed.

Az utolsó 20 percben aztán mentálisan és fizikálisan is egyértelműen fölénybe kerültek Tóth Zsolt és Hujber Gábor tanítványai, akik a 64. percben Boda Zétény góljával szerezték vissza a vezetést. Ezt követően még Baranyi Borisz és Tóth Noel is betalált a fehérváriak kapujába, így pedig a vége 5–2 lett a javunkra.

Szeretnék mind a két csapatnak gratulálni, mert a vendégek is nagyon jól játszottak. Különösen a meccs első periódusában. Mi viszont ebben az időszakban a labdaszerzésekben jeleskedtünk és az azokat követő átmenetekben. Gólokat is szereztünk ezekből. A mérkőzés második felében vettük át az irányítást és a záróetapban egyértelműen az ellenfelünk fölé kerekedtünk minden szempontból. Természetesen játékban is. Büszke vagyok a gyerekekre, mert az utolsó 20 percben annak ellenére remekeltek, hogy sérülések miatt alaposan megtizedelten voltunk már a pályán. Nem vagyok biztos abban, hogy fél évvel korábban ezt elbírtuk volna. Ez is bizonyítja az akadémiánkon zajló munka minőségét és azt is, hogy a gyerekek mennyire fogékonyak erre. Megérdemelten nyertünk egy nagyon jó Fehérvár ellen. Az ilyen mérkőzések segítenek igazán sokat a fejlődésben

– összegezte a tapasztalatait Tóth Zsolt vezetőedző.