Kár az „áramszünetekért”

Kár az „áramszünetekért”

A védekezésben sajnos több komoly egyéni hibát követtek el U13-as játékosaink, így a Rapid fiataljai 6–2-es győzelmet arattak ellenünk.

Rapid Wien U13 – Illés Akadémia U13 6–2 (3–0)
Illés Aka. U13.:
Schepanski – Székely, Orbán, Szalma, Módly – Magadics, Lakatos, Angler B. – Mihók, Szabó B., Varga. Cserék: Hajba – Dörnyei, Reiber, Dobovánszky. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Szabó B. (50., 4–1), Módly (78., 6–2)

A korábbi havazás ellenére egy nagyon jól előkészített, letakarított műfüves pályán fogadták a bécsi fiatalok az U13-as csapatunkat és „udvariatlan” vendéglátóknak bizonyulva már a 20. percben 3–0-ra vezettek. Szerencsére ezt követően Szűcs János tanítványai is bekapcsolódtak a meccsbe, így az első félidő hátralévő periódusa már egyenlő erők küzdelmét hozta, vagyis maradt a 3 gólos osztrák előny.

Sajnos a második játékrész sem kezdődött jobban, mint az első, ugyanis a 40. másodpercben már 4–0 volt oda. A folytatásban viszont már kiegyenlített lett a játék: akadémistáink letámadása határozottan jól működött, sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén. Nem véletlen, hogy az 50. percben Szabó Botond 16 méterről szerzett góljával szépítenünk is sikerült. Ezután azonban két újabb hazai gól következett, a 6–2-es végeredményt viszont Módly Samu állította be nem sokkal a lefújás előtt.

Kicsit csalóka az eredmény, mert több ziccerünk is volt, valamint egy jogosnak tűnő büntetőt sem kaptunk meg. Ráadásul a kapufát is eltaláltuk. Igazából a két csapat közötti négy gólos különbséget azok az egyéni hibák jelentették, amik után a kapunkba került a labda. Pedig végig látszott, hogy mit is szeretnénk játszani. A karakterünk kijött, megvolt a letámadás és a gyors átmenetek is működtek. Viszont a védekezésünket hiába szervezzük meg, ha ilyen hibák után kapjuk a gólokat. Ebben jó lenne előrelépni, mert így nem igen lehet jó eredményt elérni ilyen jó csapatok ellen. Ezen fogunk dolgozni. Az első edzőmeccsünk volt, nem dőlünk a kardunkba, dolgozunk tovább

– nyilatkozta a derbi lefújását követően Szűcs János vezetőedző.