Hajdú Panna szerezte az év első U17-es gólját

Hajdú Panna szerezte az év első U17-es gólját

Két héttel a téli felkészülés kezdete után hazai környezetben játszotta első edzőmérkőzését Győrffy Mátyás együttese, ahol a vendég ETO 2–1-re tudott győzni.

Illés Akadémia-Viktória U17 – ETO FC Győr U17 1–2 (0–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
Spilenberg M. – Kleinert P., Németh Z., Hajdú P., Czuczai M. – Ceglédi B., Simon E., Müller Zs. – Gyócs-Németh C., Nagy B., Csombor L. Cserék: Farkas B., Hopp K., Bukor Z., Váraljai V., Tóth L., Varga Zs. Vezetőedző: Győrffy Mátyás. 
Gólszerzők: Hajdú P.

Nehezen lendültek bele a csapatok a korai mérkőzésbe, ami meg is látszott az első negyedóra játékán. A próbálkozások ellenére a szünetig nem forogtak veszélyben a kapuk. A második félidőben az ETO kontrái veszélyesebbek voltak, többször dominálni tudtak és ennek köszönhetően meg is szerezték a vezetést, 0–1. Egygólos vendégelőnynél Hajdú Panna ismerte fel jól a ziccerhelyzetet és 25 méterről a kifutó kapus felett emelt a hálóba, 1–1. A folytatásban az győriek helyzetkihasználása jobbnak bizonyult, ami a hajrára góllá is érett (1–2).  A találkozó hátrelévő részében már nem sikerült fogást találni az ellenfélen, így szoros meccsen végül egy góllal alulmaradt U17-es csapatunk.

A kezdeti nehézségek után az első félidőben jól működött az, amit az elmúlt másfél hétben gyakoroltunk. Sikerült több labdát szerezni az ellenfél térfelén, de sajnos megint nem tudtuk gólra váltani a helyzeteket. Dicséretes, hogy a lányok végig igyekeztek betartani, amit kértünk tőlük, de a kapu előtt higgadtabban kell döntenünk a későbbiekben. Látszik, hogy az elején vagyunk a felkészülésnek, és érezhető az első heti kemény munka a lábakban. A mai napon nem a számszerű eredmény volt a fontos, de gólgazdagabb mérkőzésre számítottam, mert az edzéseken eddig a védekezésen volt a hangsúly és azt gondoltam, hogy ösztönből rúgni fogjuk a gólokat. Türelmesebbnek kell lennünk a jövőben és jól kell felismernünk a szituációkat. Összességében hasznos első mérkőzés volt

– értékelte a látottakat Győrffy Mátyás vezetőedző.