Kár a végjátékért

Kár a végjátékért

Női U19-es csapatunk a 78. percben még 2–0-ra vezetett a Szeged ellen, a végén azonban be kellett érnie egy ponttal.

Illés Akadémia-Viktória U19 – St. Mihály FC U19 2–2 (0–0)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. (Bényei B., 78.) – Németh N. (Szilvási N., 43.), Csáki E., Szabó L., Nagy D. – Novák L. (Kleinert P., 78.) – Gravencz G., Hécz Zs. – Varró V. (Németh Z., 78.) – Kaszap K. (Gyócs-Németh C., 69.), Mesterházy I.  Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Novák L. (51., 11-esből, 1–0), Gyócs-Németh C. (73., 2–0)

Kezdetét vette a második kör az országos leány U19-es bajnokságban, együttesünk a Szeged elleni hazai összecsapással indította a pontvadászat ezen szakaszát.

Már az első perctől kezdve érezhető volt, hogy egy brusztolós, küzdelmes összecsapást láthatnak majd a kilátogatók. Hatalmas labdabirtoklási fölényben játszottunk, mi irányítottuk a játékot, a vendégek azonban roppant masszívan, stabilan védekeztek, amivel szemben nem igazán találtuk az ellenszert. Kerestük a fogást, próbáltuk használni a széleket, a vezető találat azonban nem akart összejönni. Az első játékrész végén aztán egy sajnálatos esemény miatt hosszú ideig állt a játék, csapatunkból Németh Natasa ugyanis súlyos csuklósérülést szenvedett, ami miatt mentővel szállították őt kórházba. A 0–0-s fordulás után öt perc telt, amikor Gravencz Gréta harcolt ki büntetőt, amit Novák Luca rendkívül biztos lábbal értékesített. Jó ritmusban, szép megoldásokat választva futballoztunk, ebben a szakaszban is az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, mindemellett pedig továbbra is kemény párharcok, ütközések jellemezték a találkozót. A 69. minutumban aztán csereként pályára lépett a 17. születésnapját éppen a mérkőzés napján ünneplő Gyócs-Németh Cintia. Négy perc múlva góllal tette ezt igazán emlékezetessé, azaz 2–0-ra vezettünk. Így érkeztünk el a végjátékhoz, amely bizony még bőven tartogatott eseményeket. A 79. percben egy kipattanót Horváth Lara kotort a kapuba, egy gólra zárkóztak a szegediek. Kisvártatva aztán ziccerben rontottak az alföldiek, majd körömrágós utolsó percek elé néztünk. A vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, rohamoztak az egy pontért, a 89. minutumban pedig ők is elvégezhettek egy büntetőt, amivel 2–2-re módosították az állást. Mivel a hátralévő rövid időben már nem esett újabb gól, a felek megosztoztak a pontokon, a Szeged az utolsó percekben énekelte ki a három pontot a szánkból.

Ami az első és legfontosabb, hogy jobbulást, gyógyulást és mihamarabbi felépülést kívánok az egész csapat nevében a súlyos csuklósérülést szenvedő Németh Natinak, várjuk vissza őt. Gratulálok a Szegednek, nagyon sokat tettek azért, hogy ez a mérkőzés végül döntetlennel érjen véget. Egy jó csapatról beszélünk, így aztán azt gondolom, hogy nem véletlen, hogy az első fordulóban három, most pedig két pontot raboltak el tőlünk. Ettől függetlenül azt kell mondanom, 2–0 után nem igazán éreztem, hogy pontot veszíthetünk. Nyögvenyelős mérkőzés volt, egy rendkívül kellemetlen stílusú, agresszív együttessel néztünk farkasszemet. Próbáltuk játszani a saját játékunkat, kisebb-nagyobb sikerrel. A második félidő – ahogy elkezdtük – kifejezetten jól nézett ki. Magabiztosak voltunk, ráadásul gólokat is tudtunk szerezni. Minden tekintetben vannak tanulságai ennek a mérkőzésnek, de fel kell emelni a fejünket és tenni a dolgunkat tovább. Abban biztos vagyok, hogy a végelszámolásnál sokat fognak számítani ezek az elhullajtott pontok

– összegezte a látottakat Tebeli György vezetőedző.