Erődemonstrációt tartottak U17-eseink az I. félidőben

Erődemonstrációt tartottak U17-eseink az I. félidőben

A szomszédvárból hozta el a három pontot Kovács László együttese.

Zalaegerszegi TE FC U17 – Illés Akadémia U17 2–4 (0–4)
Illés Aka. U17:
Farkas D. – Németh R., Bécsy, Gyapjas – Abért B. (Szabó B., 46.), László, Csalló (Paizs, 77.), Garai – Bene (Skravanek, 92.), Pljesovszki (Liplin, 83.), Szabó M. M. (Őri, 92.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Csalló (6., 0–1), László (12., 0–2), Szabó M. M. (19., 0–3), Pljesovszki (36., 0–4)

Az U17-es országos bajnokság Alap-csoportjában először rendeztek Zalaegerszeg–Szombathely-párharcot. A Zete–Illés-találkozó pikantériájához az is hozzátartozik, hogy a kékeknél hatan is szerepeltek korábban zöldben.

Rögtön a meccs elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és szűk 20 perc 3–0-ra vezettünk, eldöntve tulajdonképpen a három bajnoki pont sorsát. A 6. percben Pljesovszki Gergő szögletét Csalló Kristóf fejelte a hálóba, 0–1. Bő tíz perc után Bene Dani lövésénél még védett a zalai kapus, ám a kipattanót László Krisztián juttatta a kapuba, 0–2. A 19. percben egy bal oldalról érkező beadást Szabó Máté Mihály klasszikus mozdulattal csúsztatta a kék-fehér ketrecbe, 0–3. A 36. percben 18 méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutottunk, amit Pljesovszki Gergő lőtt a kapuba, 0–4.

Térfélcsere után is sok lehetőség adódott előttünk, ám ezek kimaradtak, miközben két 16-oson belüli kavarodás után is betalált a ZTE: éppen korábbi növendékeink, Csonka Gergő és Rózsa Máté. A győzelmünk azonban egyáltalán nem forgott veszélyben, így győzelmével megerősítette bajnokságbeli első helyét Kovács László és Berning Adrián együttese.

Az első játékrész extrára sikerült: nagy nyomást helyeztünk a hazaiakra, sok pontrúgást harcoltunk ki, ezek szépen ültek, négygólos előnyt építettünk fel. Tudtuk, hogy ez alapján nem lesz egyszerű a második félidő: sérülés miatt előbb a szünetben, majd Csalló Kristóf esetében a hajrához közeledve is cserélni voltam kénytelen. A II. félidőben nem tudtunk betalálni, pedig volt lehetőségünk bőven.  Gratulálok a csapatnak, úgy, hogy levonjuk a II. félidő tanulságait! A mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelten győztünk

– mondta Kovács László vezetőedző.